Annons:
Etikettbolagsspel
Läst 1225 ggr
ThomasH
9/20/05, 5:37 PM

Bolagsspel

Ni som vill bilda ett bolag och spela tillsammans kan ju anmäla intresse i denna tråd. Gärna också diskutera hur formerna för hur vi ska bedriva bolagsspel på Trav i Fokus. Alla åsikter är av intresse.

Annons:
hafor
9/20/05, 11:28 PM
#1

Jag vill gärna vara med och bilda spelbolag för V75.

Lite beroende på hur många som anmäler sitt intresse, så tror jag det är mest rättvist om vi tippar 1 vecka per deltagare (om det inte finns någon som hellre bara är med och betalar vilket måste respekteras förståss) i rullande schema.

Jag tror också att man måste anpassa systemet efter varje omgångs behov. Kanske vi får rösta om att hoppa över en omgång som ser ut att ge väldigt dåligt betalt. Det får vi i så fall också komma överens om hur det ska hanteras.

Inbetalning och utbetalningar av eventuella vinster är väl den punkt som kommer att krävas mest stringent hantering av.

Sannolikt är e-mail det bästa sättet att kommunicera de rader som spelats för omgången.

Jag tycker också att alla deltagare som är intresserade bör diskutera veckans omgång fritt tills den som tippar omgången slutligen bestämmer raderna. Det är tänkbart att köra konsensusbeslut varje vecka, men det kan vara svårt att hantera praktiskt.

Det är det jag kommer på just nu i alla fall.

ThomasH
9/21/05, 12:28 AM
#2

Jag är också intresserad att delta i ett bolagsspel. Formerna med rullande schema är ju lockande. Att öppen diskutera tankarna i forumet är givet. Jag menar att även de slutliga raden ska vara öppen.

Att hantera vinster är ju det ljuvliga med spelet så det kan man alltid lösa.

Jag undrar om man inte ska försöka köra ett konsensusbeslut, men den som är ansvarig den aktuella veckan har utslagsröst.

Staffan
9/21/05, 12:36 AM
#3

Om det inte behövs alltför stora insatser är jag gärna med och spelar lite. Det ligger nog dock i allas intresse att inte jag har någon avgörande röst i vilka hästar vi satsar på.

Vi arbetar hela tiden med att göra iFokus bättre och högt upp på listan över det som vi kommer utveckla ligger funktioner för att kommunicera med en sajts medlemmar via privata meddelanden här på iFokus samt mail till sajtens medlemmar. Detta kanske kommer väl till pass här?

Mvh // Staffan

ps. Jag läser det mesta av det ni skriver här och är grymt imponerad av er träffsäkerhet!

Bertil
9/21/05, 1:02 AM
#4

Har aldrig prövat koncensusbaserat spel tidigare, men det går säkert bra. Men ska vi hitta högoddsare, måste vi nog ha ett adekvat mått av frihet när det gäller slutraden om vi ska ha alternerande konstruktörer av veckosystemet.

Slutraden måste vara öppen som föreslagits.

mvh

bertil

ThomasH
9/21/05, 1:07 AM
#5

Konsensusbeslut slutar alltid i en för "säker rad". Vad jag menade är att hur man kommer fram till raden är ett givande och tagande. Men, den som är ansvarig den aktuella veckan tar det avgörande beslutet.

Preben
9/21/05, 11:52 AM
#6

Hallå,

Jag har lite svårt att logga på vissa dagar då jag sitter i Danmark.

Jag ær absolut intresserad om vi håller spelet på en rimlig nivå.

Annons:
ThomasH
9/21/05, 2:10 PM
#7

Vad säger ni om att bilda ett bolag bestående av bertil, hafor, Thomas och Preben. Staffan kan ju få vara med som "sponsor" om han han vill.det kan kanske bli svårt att lösa om han inte vill vara med och lämna in ett system, vad säger du Staffan?

Ett förslag är att kanske spela för 100 kronor var, skulle bli 400 eller 500 i veckan. Kör man ett reducerat system så kan man tota ihop ca 2000 rader. "hafors kameler" är det ett namnförslag på bolaget?

hafor
9/21/05, 3:00 PM
#8

#7 Låter som ett bra förslag Thomas, kanske bra att ha sin signatur med på ett hörn även om kameler kanske i första hand ger association till mindre framgångsrika travare ;-)

Vi kan väl ha 500kr som riktmärke, varje omgång kan ju variera och därmed också antalet rader, men om vi landar där i snitt per vecka så är det väl bra tycker jag, även om vi bara blir 4 personer.

Vilken strategi för reducerat system bör vi ha ? Jag har ett par som jag använder lite beroende på omgången. Minst 1 U av 3 tycker jag fungerar rätt bra. Det reducerar dock inte så markant, men ger garanterad 7:a vid utfall. Ska tillägga att resterande 4 lopp då består av spikarna och matematiskt garderade lopp (där alla medtagna hästar får vinna).

Om man kör 3 lopp med 8 hästar (1 U i varje), 2 spikar, och 2 garderingslopp med respektive 2 och 3 hästar så landar man på 1014 rader.

Bertil
9/21/05, 3:00 PM
#9

Jag är inte bra på reducerade system:

finns det kuponger som är direkt anpassade för reducerade system?

finns det en beskrivning på den typ av RS som du tycker att vi ska använda Thomas?

mvh

Bertil

ThomasH
9/21/05, 3:14 PM
#10

Ja, jag vet. jag har ingen bra lösning mera än att köpa Jokersystemet. Det rekommenderar jag stark. Kostar ca 700 kronor , men betalar av sig nästan genast. Förutom alla bra funktioner för reducering så får du loppkommentarer till alla hästars 5 senaste lopp. Titta på Guidens hemsida: http://www.guiden.se/

Bertil
9/21/05, 4:03 PM
#11

Tackar! Är det enkelt att använda eller måste man klura?

mvh

bertil

ThomasH
9/21/05, 4:09 PM
#12

Otroligt enkelt att använda. Har du några frågor så tveka inte att fråga mig. Jag har använt systemet ca 3 år nu. Har du köpt systemet?

mvh/Thomas

ThomasH
9/21/05, 5:44 PM
#13

Finns det inte fler hugade spekulanter som vill vara med i ett V75 Bolag?

Det skulle vara mycket skoj om vi kunde starta flera bolag

Annons:
Bertil
9/21/05, 5:55 PM
#14

#12

Nej, men jag ska göra det nu!!!

#13

Jag är gärna med, även om jag inte anmält mig i strängen. Vidare kan jag tänka mig att avstå från att göra systemet ifall ni vill ha bättre tempo i spelet. Tips kan jag ju alltid lämna ändå.

mvh

bertil

ThomasH
9/21/05, 7:45 PM
#15

O nej, du. Du ska nog vara med att göra system. Vill inte missa dina snedskott

mvh/Thomas

ThomasH
9/21/05, 7:54 PM
#16

#8 Låter som ett vettigt upplägg. Men, bättre reducering får man om man inte bara kör 1/3 utgångshästar utan också sätter krav av A, B och C-hästar. Jag brukar spela för ca 300 kronor till och från och nöjer man sig med ca 70% vinstchans så kan man spela för ca 2000 rader. I de systemen så nöjer jag mig oftats med 1-2 spikar

hafor
9/22/05, 2:32 PM
#17

Jag hinner inte aktivit delta (ta ut mina ideer till hästar etc) till den kommande helg på Färjestad då jag är på konferens nu och på lördag måste åka till Stockholm i annat ärende.

Men jag är med och betalar om ni hinner starta redan till helgen. Annars tror jag att finalerna på Solvalla kan vara en riktigt fin godbit att sätta tänderna i. Kanske också en bra startpunkt för bolaget att dra igång ?

ThomasH
9/22/05, 2:41 PM
#18

Jag tror inte vi ska starta spelbolaget till helgen, för månag okända norska häster gör spelande ovanligt lotteribetonat.

Bertil
9/22/05, 4:59 PM
#19

Bra att skynda långsamt och som hafor säger, målet kan väl vara att starta iom finalerna

mvh

bertil

Preben
9/23/05, 10:41 AM
#20

Thomas jag är helt enig med dig, denna helg blir det endast en liten rad då det är fullt med norskar på banan som jag har mycket dålig koll på. Låt oss se om vi kan få ihop något till nästa veckas finaler.

Annons:
ThomasH
9/25/05, 12:41 AM
#21

Bra val att inte starta "hafors kameler" denna vecka. Vi hade inte fått pengarna tillbaka. Nu kan vi få en flygande start till finalerna nästa veka med dubbel jackpott

hafor
9/25/05, 12:51 AM
#22

#21 Absolut Thomas, men jag föreslår att vi är överens om alla förutsättningar under söndagen och vem som ska ta hand om första omgången.

Det är ett "grymt bra läge" som du säger med finaler och dubbel jackpot!

Jag röstar för att Thomas tar första gången, dvs finalerna. Vad säger ni andra ? Och att vi har 500kr som riktmärke. Det går ju inte att ha en exakt gräns.

ThomasH
9/25/05, 1:16 AM
#23

Jag känner mig hedrad att du föreslår mig som premiärspelare. Jag håller dock med dig att vi ska sikta mot 500, men omgången får avgöra. vi måste också hitta formerna för hur vi spelar och hur vi gör med betalningen. Givetvis drar vi genast in pengar. Och om så blir betalningen enkel, vi spelar upp vinsten. Således så kan den som drar in pengar lämna in raden så länge pengarna räcker, åt oss andra som tippar, givetvis. Mycket pengar måste dock ge utdelning. Men det löser via via bankkonton mm.

Andra förslag?

hafor
9/25/05, 1:38 AM
#24

#23 Vi borde sätta en gräns för utbetalning av vinst (dvs annat än fortsatt insats till kommande spel). Jag har ju ATG.se konto (som jag antar att ni övriga har också). Utbetalningar är väl dock bäst att hantera via bankkonton.

Vinst under 1000kr per man/omgång bör samlas till spelpott anser jag ända tills vi inte längre vill fortsätta bolaget.

-----------------------------------------------------------------------------

Jag har precis köpt en ny Jokersystemlicens (min gamla timade ut förra året utan att jag förlängde supportavtalet tyvärr). Har dock inte lyckats få igång den ännu. Har glömt hur man fick tag i nyckeln. Jag har fyllt i användarid och klickat på "Hämta nyckel", men den bara hänger där och inget händer. Kanske måste vänta till imorgon. Jag har inte fått något email med godkännande heller ännu. Det stod dock att jag skulle kunna använda systemet direkt då jag betalade med kort.

ThomasH
9/25/05, 1:48 AM
#25

Du ska få dina nycklar via mail. Kolla om dom tror att du har kvar dina gamla nycklar?

Håller med, vi ska sätta en gräns för utdelning. Jag vill dra gränser lite högre. en vinst under 2000 kronor tycker jag ska investeras i fortsatt spel

hafor
9/25/05, 1:53 AM
#26

#25 Och ska kolla med ett mail till supporten. Jag har dock inte kvar något av min gamla Jokerinstallation. Har haft diskkrasch sedan dess :-(

Kanske bäst att vi förtydligar beloppet. Jag menar alltså att en vinst för en omgång som motsvarar totalt 4000kr eller mindre ska återinvesteras i bolaget (om vi förutsätter att vi är 4 personer, dvs 1000kr/per man/per omgång).

ThomasH
9/25/05, 2:12 AM
#27

Överens, vad säger ni andra i "hafors kameler", bertil, preben

Annons:
hafor
9/25/05, 11:12 AM
#28

Vi bör också utse någon som sköter "bokföringen". Det blir för komplicerat om alla ska hålla reda på var sitt håll. Istället får alla rapportera till den som sköter siffrorna och han sammanställer varje vecka. Om ingen annan tycker det är intressant så är jag frivillig.

Preben
9/26/05, 10:28 AM
#29

Helt okay med mig, både vad det gäller insats och hafors erbjudande att  vara bokhållare. Om det är ok så spelar jag gärna nästa gång då jag är i Australien de 2 veckorna därpå och det är lite knepigt att följa med från down under.

Otto

Preben
9/26/05, 10:28 AM
#30

förtydligande gången efter finalerna menar jag Thomas får gärna börja.

Otto

ThomasH
9/27/05, 12:37 AM
#31

Ställer upp på allt, hafor får gärna vara bokhållare och 500 kronor är Ok. Vad säger du bertil? Är du med på noterna så startar vi "hafors kameler" till helgen

Bertil
9/27/05, 1:03 AM
#32

Självklart!!! Jag är mer än hedrad att få ingå ett förbund detta prominenta klientel :-)

Har vi ett personkontonummer att pröjsa riksdaler till??

mvh

Bertil

ThomasH
9/27/05, 1:08 AM
#33

Personligen tycker jag att om vi turnerar runt med vem som gör raden så det enda vi behöver kontonummer till är att dela ut vinster, vilket givetvis kommer per omgående.

hafor
9/27/05, 1:25 PM
#34

#33 Jag håller med Thomas och dessutom så bokför ju jag då (eftersom alla verkar överens) resultatet efter varje omgång. Sen får vi ju lov att hålla reda på småvinster och inbetalningar per person precis som Thomas säger.

Det ska bli riktigt roligt!!! Kör hårt Thomas, finalomgången ser urspännande ut ;-)

Annons:
ThomasH
9/27/05, 1:43 PM
#35

Jag förväntar mig givetvis som vanligt många bra tips från er alla innan jag kan knåpa ihop raden

mvh/Thomas

hafor
9/27/05, 2:42 PM
#36

#35 Jodå, det ska vi nog kunna bidra med. Kan ju vara bra om alla som inte lämnar in raden kan bidra med en första tanke på torsdagen med uppdatering på fredagskvällen, så har tipparen lördag fm att bestämma sig helt.

Självklart kommer det tillfällen när man inte hinner med att följa denna timing varje vecka, men som huvudmålsättning i alla fall.

Jag har dessutom förslag på inlämningsordning (pga kalenderbokningar) Preben hade ju bäst möjlighet nästa vecka, v40. Jag har internatkurs både vecka 40 och 42 så de blir svåra för mig.
Skulle denna ordning vara ok för er övriga ?

Thomas vecka 39 (omg 1)
Preben vecka 40 (omg 2)
Hans vecka 41 (omg 3)
Bertil vecka 42 (omg 4)

och så börjar vi om på nytt med Thomas vecka 43.

Janne56
11/4/05, 3:36 PM
#37

Hej  jag är ny här men vill gärna vara med iett spelbolag om formerna för detta är bra,de som drar i gång detta kan gärna maila mig.

Janne

Ola007
11/5/05, 12:23 PM
#38

Jag är gärna med på ett hörn lite beroende på förutsättnigarna och konstnader.

Mvh Ola007

André
3/12/06, 1:06 PM
#39

Bolagsspel

Ett alternativ till er som vill spela reducerade system, istället för att ge bort drygt 700 riksdaler till Jokersystemets grundare, kan jag skicka er olika system per mail, med förklaring, gratis!

 / Mvh André

Upp till toppen
Annons: