Annons:
Etikettv75
Läst 705 ggr
hafor
2005-09-30 00:28

V75 Solvalla 1/10 finaler

Det ser ut att bli intressanta lopp med möjlighet till många spännande bataljer i flera lopp.

Lopp 1:

5 Ågårds Nisse kan ta spets, men kan förmodligen klara ett lopp i dödens utan större bekymmer. 1 Arras och 9 Extreme Smile gjorde båda mycket bra lopp i försöken och blir farliga. Jag har även valt att ta med 4 Giant Causeway samt 10 Chogo. 7 Westside Fancy var tuff i spets senaste starten och gav upp högst ovilligt, men denna gång blir det lite för tufft motstånd.

5-1-9-4-10

Lopp 2:

Här går jag ut hårt och singlar 5 Robis Ingo. Han tar spets som senast han hade spår 5 och sen är loppet över.

5

Lopp 3:

7 Bellman Töll har ju hysterisk form och visar han samma takter på lördag blir han inte lätt att tas med. Jag väljer dock att plocka med 6 Malabar Circle Ås som visserligen var lite svag senast, men nu är det mer passande 2140m och kan plocka ner vem som helst med lopp på rulle. Dessutom har 4 Brunton Tilly visat tuffa takter och raketstarter på senaste tiden.

7-6-4

Lopp 4:

Här borde väl en av kulltopparna bland treåringarna vara en klar favorit, 10 All American Boy, men visade lite tveksam form i Derbykvalet och garderas med 7 Mystic Flower med hysterisk form som också slagit den tredje hästen jag tar med 9 Ricard. Sist men inte minst åker även 2 Cool Dime (startsnabb nog att ta spets) med.

10-7-9-2

Lopp 5:

6 Tunk Nafets älskar lång distans, har etablerat sig i gulddivisionen, men ändå visat lite ojämn form. Står bra inne i loppet och blir ändå tipsetta. 15 Super Light är väl annars den "bästa" hästen, men måste ta in 20m på TN och det kan bli svettigt ute i spåren. 1 Breeze Brodde har läge för spets som han älskar och får han fuska bort halva loppet så blir han farlig.

6-15-1

Lopp 6:

Här blir 5 Red Chili Pirat mycket stor favorit och singelkryss hos många. Tyvärr har han sin värsta motståndare i sulkyn bakom sig och det kan innebära alltför tufft upplägg samtidigt som 4 Wealthy kan få en smygare och återigen knäpper Piraten på nosen. Wealthy har dock varit struken för halsinfektion så formen är väl kanske dunkel. 1 Majesty of Rock har ju återigen läge att få spetsen som han inte lär släppa frivilligt, men det kommer att kosta när Piraten ångar på i dödens. Läge för överpace alltså. Då träder 2 doldisar fram som möjliga rysare med stora R - 8 Cider Ås (trots uselt läge) och 10 Born At Last (som hade en grym spurt i senaste starten!)

5-4-8-10

Lopp 7:

5 Ebel (med Erik Adielsson denna gång!) gjorde ju loppet med stort L senaste starten och borde göra kringlor runt konkurrenterna, men jag tror att framspår och bil är klart negativt och risk för galopp (även om det inte hindrade i senaste starten!). Dessutom tycker jag att 6 Eternal såg bra ut i det loppet som Ebel vann och det efter en kort paus, så nu borde han vara ett snäpp vassare. Örjan är ju också en mästare på att få till smyclopp med sina styrningar. 3 Leffe Blanche får åter Jorma Kontio i sulkyn och siktar på spets och kan hålla även på full distans. Men det är ingen garanti att han plockar en längd på både 1 Com Orion och 2 Red River och då får Leffe lite svårt att vinna. Sist men inte minst så har vi ju speedkulan över upploppet, 4 Finders Keepers.

5-6-4-3

det blir ett reducerat system på 1200 rader = 600kr

Annons:
ThomasH
2005-09-30 02:14
#1

Intressant rad hafor, vi är överens om mycket, om inte allt. Här kommer mitt förslag till system som baserar på min nyligen publicerade artikel

1: 1 Arras, 5 Åsgårds Nisse, 10 Chogo, 9 Extreme Smile, 6 Inlines

2: 6 Prince Valliant, 10 Roger Hornline, 5 Robis Ingo

3: 3 Dumle Loss, 7 Bellman Töll, 1 General Du Lupin, 6 Malabar Cicrle Ås,  4 Brunton Tilly

4: 10 All American Boy

5: 6 Tunk Nafets

6: 1 Majest Of Rock, 5 Red Chili Pirat, 4 Wealthy, 10 Born At Last, 9 Hot Tub, 3 Ålarökaren, 12 Mack Movember

7: 4 Finders Keepers, 5 Ebel, 3 Leffe Blanche

Detta blir 1575 rader som vi reducerar till 995 rader på 31 kuponger och 497 kronor (98 % vinstchans). Man har råd att reducera mycket mera om man vill och därmed gardera en av spikarna om man vill

hafor
2005-09-30 08:32
#2

#2 Då blir det spännande att se vad resultatet på lördag! Jag tycker du nått bra vinstchans. Om man väljer rätt spikar vet man först efter loppen körts. Lätt att vara efterklok ibland. Men man är ju tvungen att ta ställning.

Det ska bli väldigt roligt att följa loppen imorgon med vårt system på plats!

Bertil
2005-09-30 11:31
#3

Vi får bevaka strykningar o stallinfo innan inlämning. Jag kommer in ganska sent med mina synpunkter. Har en massa att stå i en bit in på eftermiddagen.

Jag kommer inte att läsa och därför ej kommentera era förslag innan jag gjort mina bedömningar.

mvh

Bertil

Preben
2005-09-30 18:19
#4

Samma hær

Otto

Bertil
2005-09-30 19:22
#5

V75 Solvalla 2005-10-01

Så här skriver Travoraklet Hultman på travsidornas travsida ifokus: Finaler på Solvalla och dubbel jackpott, kan trav bli roligare än så? Självklart kan det bli roligare, ALLT kan bli roligare. Vi kan ju börja med att sätta segerraden, då blir det roligt. Och nedan följer ett bra recept för att vi ska vältra oss i TV soffan och sjunga: Har du sett herr Kantarell, borti Enebacken. Det vore väl trevligt samtidigt som vi kan hålla utkik på vår käre WM Staffan när han är ute och missionerar bland vildarna. Vilket betyder att de riktiga vildarna d.v.s. VI kan leva rövare bäst vi vill här på sidan J

Ska vi få röka en segercigarill av märket ”Bellman” efter loppet i kriteriets Gulddivision? Jag tror det och spikar denne talang som blommat ut ordentligt den senaste säsongen. Ni kanske tycker att detta verkar enkelt? Dåååå vill jag bara be er vänta tills jag har förklarat………..

Avd 1:

1.Arras är enligt många bästa hästen i loppet, men det verkar vara en hel del valp i honom och senast sprang sig direkt andtruten. Helt huvudlöst!!! Som ”garnering” väljer jag 5.Ågårds Nisse och 9.Extreme Smile som ju var bra senast. Bakspår är väl inget att hurra för när det gäller sistnämnde. Men är man bra ska man också kunna klara prekära lägen och fart finns det i denna kamel i sådan mängd att man kan stå och föna håret i draget!!! Missa heller inte ”Goppen” som här kör 10.Chogo. Jag streckar också 2.Focal Image och 6.Inlines

Avd. 2:

Här finns det hästar som bör passas. Varför inte börja från bakspår, där vi finner stentuffe 10.Roger Hornline. 6.Prince Valliant ska vi ta med inte bara på hans fina rad utan också för att det finns fart under hovarna. Lägg därtill att han är normalt travsäker och simsalabim…..alla argument för en plats på bongen är uppfyllda. Mäster har jag varnat för ganska ofta och jag vågar inte utelämna 5.Robis Ingo även om han inte har övertygat mer än i vinsten senast där jag vill minnas att han tog spets ganska enkelt, men nu är det final så….Varning Harning som vi Anderz Harning diggare brukar säga. Tre streck vittnar om osäkerhet och jag tar med ett par havreflarn till. Då väljer pennan att markera boxen för 2.Copycopy där formen verkar vara på plats även om raden ser ut som ”jämmer, elände och sju svåra år”. Men Kung Åke och finaler, det brukar bli någon form av utkomst. Vi tar med 11.Digger Drew och 8.Talang Sund. Varför frågar ni…..Varför inte säger jag!!!

Avd. 3:

Prebens lilla gunstling får bli ett singelstreck på min karta. Går han ner mot låga 10, så vill det till att det är utförsbacke för den som aspirerar på segerhavren. Jag tror inte att någon har en egentlig chans. Okej, Scarlet var inte sitt gamla jag senast, men Bellman var ändå beröm värd. Antagligen får vi se 4.Brunton Tilly ta ledningen, men jag vet inte vad som ska till för att han ska orka perforera målsnöret. Han kommer att få släppa till 7.Bellman Töll och då är det kört.

Avd. 4:

Tider är inte allt, eftersom det kan ha varit en väldigt snabb bana och bra väder när de sattes. Men jag väljer ändå att tidigt strecka 5.Don Silvio. 7.Mystic Flower bör få ett bra lopp och då räknas han liksom påläggskalven 10.All American Boy, men, men, men, hur är det med formen hos denne ”stallvältare”. Han har ju helt tappat stilen och i detta gäng har man inte råd med tappade stilar. Goop får mitt förtroende även i detta lopp med 9.Ricard. Spåret kunde varit roligare, men i dennes fall är det mindre avgörande eftersom han bitvis spring mer i sidled än frammåt. DN tror på 2.Cool Dime eller 3.Nils Göran som möjliga spetsbud. Arsenik eller gamla spetsar får gälla även för mig och därmed stänger jag denna avdelning.

Avd. 5:

Solvalla Maraton avlöper med 15 möjliga segrare…nästan i varje fall. Jag koncentrerar mig på 6.Tunk Nafets som trolig segrare, men väljer att gardera. I startfållan hittar vi 2.Regent Royal som med Lennart Forsgren i sulkyn är ett bättre ekipage än raden, vilken ändå uppvisar två segrar på de senaste fem starterna. Detta svåra lopp garderas även med 9.First, 14.Jackal och 15.Super Light. MEN spargrisen säger spika 6.Tunk Nafets!!!!!

Avd. 6:

10.Born At Last ska springa hem sköna ”Guldstallpoäng” till mig…..är det tänkt. OCH så tänker även jag. Men det är ju inte alltid han hinner först och jag garderar med en som kommer att leda länge, nämligen 1.Majesty Of Rock. Hur bra kommer 5.Red Chili Pirat iväg? Jag undrar sa flundra, men kanske inte så illa ändå. Han behöver inte mycket tur med positionerna förrän det kan lösa sig på bästa sätt.

Avd. 7:

Jag räds 1.Com Orion, vilken jag ser som trolig spetskandidat. Men om det inte blir lite strykningar i övriga lopp, så är min spargris inte trind nog att täcka denna extravagans. Två hästar höjer sig över mängden och det är 3.Leffe Blanche men jag är som sagt inte säker på att han får spets och då vill det till att tugga mjölksyra på upploppet. Ebel gjorde ju cirkus av en gummisnodd senast och för er som inte garderat ihjäl er i tidigare avdelningar tar hjälp av mormors läppstift och markerar denne herre. Jag tar med 4.Finders Keepers på systemet som ju varit helt lysande på slutet och en riktig hösthäst ska man inte missa.

Systemet:

1: 1, 2, 5, 6, 9, 10

2: 2, 5, 6, 8, 10, 11

3: 7

4: 2, 3, 5, 7, 9, 10

5: 6

6: 1, 5, 10

7: 3, 4

1296r => 648kr

Preben
2005-10-01 12:31
#6

Prebens hallucinationer

Kul spelvecka trots finaler

V75:1 Jag tror att Arras tar detta, blåser till spets och sedan är det ingen som tar honom. Det var ju lite märkligt att han inte vann på >ÅBy men jag tror det var en parentes.Om man inte väljer att spika så skulle jag ta med 5 Ågårds nisse, 9 Extreme smile och 6 Inlines

V75:2Här borde Roger Hornline vinna om han håller sig på benen vilket inte fungerade förra veckan så jag garderar upp med 6 Prince Valiant med en imponerande segerrad därefter blir det också streck på 2 copycopy samt 5 Robis Ingo

V75:3 Farmek II´s klart lysande stjärna spickas även denna vecka även om jag denna gång inte är lika säker, Brunton Tilly lär ju kasta sig till spets då är frågan om Bellman Töll blir nersläppt eller om han får traggla i 2:a spår då kan det bli problem då motståndet är utmärkt fightern dumble loss Marable circle ås och Cirkus generalen skall inte underskattas.

V75:4Här är ju många siare som tror på Ricard och om han håller sig i trav så bör han ju vinna men det tror inte jag. Här skall All American Boy med han möter ju betydligt enklare hästar här än i kriteriekvalet väljer också 5 Don Silvio samt 12 Kipkosgei som smet in som 3:a senast.

V75:5 Stayerlopp Många om budet eller Tunk Nafset jag väljer många. 1 Breeze Brodde, 2 Regent Royal, 6Tunk Nafset, 8 Springfield, 11 Sun protection, 13, Joyau dÙrbain, 14 Jackal, 15 Super Light

V75:6 Piraten lär ju bli favorit igen och med en annan kusk som inte tokkör så vore han en säker spik men det blir till att gardera upp med 3 Ålarökarn som jag har ett gott öga till, 1 Majesty of Rock och 10 Born at last

V75:7Här ser jag 3 hästar som skall räcka för vinst 3 Leffeblanche som kan leda från start till mål, 4 Finders Keeper samt 5 Ebel

1:1

2:2,5,6,10

3:7

4:1,5,10,12 

5:1,2,6,8,11,13,14,15

6:1,3,5

7:3,4,5

1152r==>576kr

Annons:
Bertil
2005-10-01 20:22
#7

Man bugar för Uppvisningen av Dumle Loss!!! Kul för Hultman som har talat sig varm länge för denne hemul :-)

Don Silvio låg tidigt i min analys och han tycker jag uppvisade en härlig glöd.

Utan att skryta, så kunde man ana dagens skräll från panelens utsagor här på trav.ifokus.se. Denna gång var det i min text som Regent Royal (vinnarodds >40) dök upp som andra alternativ i avd. 6. Själv fick jag inte med honom på mitt systemförslag eftersom jag tvingades spika Tunk Nafets. Citerar mig själv:

"Solvalla Maraton avlöper med 15 möjliga segrare…nästan i varje fall. Jag koncentrerar mig på 6.Tunk Nafets som trolig segrare, men väljer att gardera. I startfållan hittar vi 2.Regent Royal som med Lennart Forsgren i sulkyn är ett bättre ekipage än raden, vilken ändå uppvisar två segrar på de senaste fem starterna."

mvh

Bertil

ThomasH
2005-10-01 20:29
#8

Ja och jag hade ju på känn att Hot Tub skulle vara bra igen efter en hårdare träningsperiod. Hade ju Dumle Loss som första häst så det var spikarna man föll på som vanligt. Tyvärr var det ju ingen annan här i forumet som hade hittat några bättre spikar. Jag var inne på i början av mitt analysarbete att spika Prince Valliant, man ska aldrig överge sin första tanke är läxan att lära.

Den som hittade de rätta spikarna hade ju som vanligt lösningen på trav.ifokus

hafor
2005-10-01 21:11
#9

Lopp 1:
1 Arras missade en given (?) spets och visade under loppet att han inte kan vara helt frisk. Föregående lopp verkar inte ha varit någon tillfäliighet. 5 Ågårds Nisse fick istället avlösa 4 Giants Causeway i spets och sedan trava hem loppet ganska enkelt även om travet inte var det allra bästa. Övriga rejält akterseglade och loppet var inte av någon högre klass.

Lopp 2:
6 Prince Valiant, fövandlingsnumret från Hans Adielsson, susade enkelt till spets med 5 Robis Ingo följande i vinnarhälet. Efter c:a 600m tog 10 Roger Hornline sats och landade i dödens. Där blev han kvar resten av loppet och gjorde en bra insats. Prince Valiant var helt överlägsen i mål och imponerade stort. Här kommer fler segrar! Mitt spikförslag Robis Ingo var fullständigt usel i vinnarhålet och slutade sist. Måste vara sjuk. Annars får han sluta tävla!

Lopp 3:
7 Bellman Töll snuvade 4 Brunton Tilly enkelt på spets och körde där i jämnt hårt tempo. 3 Dumle Loss fram i dödens där han blev kvar resten av loppet. 6 Malabar Circle Ås hamnade i 4:e par utvändigt, medan 1 General du Lupin fick en drömresa i 2:a par utvändigt. Dumle Loss krossade Bellman Töll och höll undan till en välförtjänt seger efter en 5-stjärnig insats. Malabar Circle Ås svarade för en ruskig spurt från sista plats på upploppet till 2:a plats. Synd att Torbjörn inte kan ge honom en bättre resa. Samtidigt var det ju den moraliske segraren som till slut vann rättvist. Brunton Tilly utnyttjade vinnarhålet till en fin 3:e plats, medan Bellman Töll tappade till 4:e plats och hade inte en av sina bättre dagar. Kanske han behöver 1640m med detta motstånd. General du Lupin var ojämn som vanligt, men kanske ovanlig dålig ändå.

Lopp 4:
5 Don Silvio fick ta över spets efter 500m och där satt han kvar in i mål fullständigt överlägsen efter en mycket bra insats. 10 All American Boy galopperade bort sig i starten. 9 Ricard klarade sig felfritt och gick fram i dödens, men tog slut fullständigt 700m kvar och kan inte heller ha varit frisk så bra som han skulle vara felfritt enligt snacket. 11 Swift Hornline försökte utmana Don Silvio från 600m kvar, men hade inte en chans samtidigt som han ändå höll bra som 2:a långt efter Don Silvio. I övrigt ett lopp av låg klass. Don Silvio är defitivt en klassklättrare framöver!

Lopp 5:
1 Breeze Brodde tog spets som väntat och satt där hela vägen, men snuvades på mållinjen av 2 Regent Royal (vinnarhålet hela vägen) efter en kuskinstats av duktige Lennart Forsgren. 6 Tunk Nafets fick ett hyggligt lopp även om han var tvungen att dra fram tåget i tredje spår sista varvet, men var inte som bäst och formen är tveksam. Dålig favorit ånyo. 15 Super Light satt långt bak i ett stort fält och ville ogärna hamna i dödens (som han inte gillar). Spurtade bra till 3:e platsen men aldrig med chans i ett lopp med mycket strul på vägen. Det är svårt att runda ett så stort fält om hästarna på start är av den här klassen. Samtidgt är det ju märkligt att Breeze Brodde inte kan lyckas vinna - precis raka motsatsen till Prince Valiant (samma tränare och kusk med suvärana lopp).

Loop 6:
Innan loppet ens hann starta så drabbades loppet av en otrevlig händelse när Red Chili Pirat i värmningen sparkade ur lärligen ur sulkyn och skenade flera varv runt banan innan han föll på innerplan och kunde tas om hand. Lyckligtvis klarade sig lärlingen med en elak skada (sytt flera stygn) i huvudet, men inget allvarligt har kunnat konstateras och hästen verkar också ok. Blir säkerligen borta 1-2 månader dock innan det kan bli aktuellt med ny start. Synd på så fin häst men glädjande att lärlingen klaradde sig så pass bra efter omständigheterna.

Nu blev det ju andra förutsättningar i loppet redan från start.

1 Majesty of Rock tog spets ganska enkelt med 2 Super Zeb i vinnarhålet. 6 Lucky Dream B.L. gjorde väl ett försök att ta spets men var inte direkt nära utan hamnade istället i dödens. 10 Born At Last gjorde ett tidigt försök att gå fram till via tredjespår, men tempot var alldeles för högt och fick backas direkt till sista positionen. 4 Wealthy hamnade i 3:e par utvändigt och gjorde en blek insats. 9 Hot Tub tog sats på bortre rakan och spurtade fram till seger knappt före Super Zeb och en heroiskt spurtande Born At Last (hade vunnit med bättre resa). Majesty of Rock var lite vek den här gången och gav upp en aning lätt i spets.

Lopp 7:
3 Leffe Blanche spetsade efter att 2 Red River (framspår 1-5 och 1640m = spik i nästa lopp) släppt förbi honom (Frick ville ha rygg på Leffe Blanche). 5 Ebel tågade fram till dödens, men lät tempot sänkas lite väl mycket (Erik A inte van med hästen tror jag) och det hjälpte Leffe B mycket. 4 Finders Keepers tredje par utvändigt tog sats 700m kvar och rundade utanför Ebel som hade svårt att växla tempo. Finders Keepers (3:a) pressade Leffe Blanche medan Ebel tog ny sats utan att räcka rikgtig hela vägen, men slutade 2:a. Ebel hade vunnit om Erik hade kört lite mer tempo hela vägen då Ebel är mer stark än speedig. Samtidigt hade Jorma Kontio svårigheter med både norsken och att rycka tussarna. Det räckte ändå till seger den här gången.

ThomasH
2005-10-01 21:23
#10

Tack hafor, som vanligt en mycket bra analys. Jag återkommer efter att tittat igenom mitt band.

mvh/Thomas

Bertil
2005-10-01 21:32
#11

Gedigen analys hafor!!!!!!! Har du ingen familj eller har du diskat extra och fått frigång!!!

Tycker att Thomas är lite ursäktad av att det var svårt att hitta ordentliga spikar, även om man tittade i "fidusspegeln"

Tänk om Staffan kunde säga ett par om dagens utflykt som också innebar en premiär :-)

Nu ska jag laga mat till frugan och trollet!!

mvh

Bertil

hafor
2005-10-01 21:47
#12

#11 Låt oss säga att jag prioriterar min tid rätt mycket själv för närvarande ;-) Och nu när sommaren är över så blir det mycket tid framför datorn. Den har ersatt TVn ;-) Utom för hästloppen förståss ;-)

Preben
2005-10-02 18:28
#13

Gårdagens behållning var ju Don silvio det hade varit kul att se om all american boy rått på don silvio jag är mycket tveksam

Annons:
Upp till toppen
Annons: