Annons:
Etikettnyhter-från-kanal-75
Läst 1682 ggr
ThomasH
11/17/08, 10:33 PM

Fängelsedomen mot Hamre står fast

Fängelse i fyra år för utpressning. Överklagan hjälpte inte.

Norske travtränaren Atle Hamre fick på måndagen sin tingsrättsdom fastställd i Norge.
Hamre döms för att ha pressat en av sina hästägare på pengar, miljonären Trond Willy Wilhelmsen. Travtränaren har förnekat all inblandning och överklagade därför till Agder lagmannsrett.
Tidigare har Hamre suttit av ett femårigt fängelsestraff för utpressning av en annan person. Ett straff han hade
avtjänat sommaren 2006. I mars i fjol häktades den kände travtränaren för de nya anklagelserna.
Det norska travförbundet kommer nu troligen att dra in Hamres tränarlicens på livstid, skriver norska facktidningen Trav og Galopp-Nytt.

Mikael Wikner, Kanal 75

Bilden publicering t o m 2008-11-24.

Annons:
electra
11/18/08, 11:11 AM
#1

Det ska bli intressant att se om Atle Hamre överklagar domen till HD eller om han sitter nöjd. De var ju inte eniga om domen (fem mot två) vilket kanske får honom att försöka, om HD tar upp det är ju en helt annan sak.

Om DNT bestämmer sig för att dra in licensen på livstid misstänker jag att det kommer att kännas mer än de kommande fyra åren.

skerptikolan
11/19/08, 1:54 AM
#2

Ingen rök utan eld….
Typisk norrman!

Kalahari
11/19/08, 7:27 AM
#3

"Skerptikolan", det där var riktigt billigt! Om man nu skall ägna sig åt nationalkaraktärer så är nog norrmän ett hederligare "folkslag" än vi. Försökte du att skämta så tyder det på en märklig humor…

electra
11/19/08, 12:30 PM
#4

#2 Eh, tack för den, sånt värmer alltid…

Tillbaka till sakfrågan: DNT poängterar i vilket fall som helst att de inte än beslutat vad som kommer att hända med A Hamre utan de väntar på att domen äger laga kraft och först därefter kommer DNT's domskommite att sammanträda och diskutera detta. Tills detta inträffat är A Hamre enbart "suspenderad" från travet.

Upp till toppen
Annons: