Annons:
Etikettnyhter-från-kanal-75
Läst 272 ggr
ThomasH
2006-04-04 22:49

Opal Viking mot årsdebut

Stockholm Efter en tung tid är Opal Viking på gång igen. I veckan går stjärnhästen sitt första banjobb för året. - Tanken är att årsdebutera i slutet av april men Elitloppet kan jag inte ens drömma om, säger tränaren Nils Enqvist.

Det som var tänkt att bli Opal Vikings stora genombrottsår slutade med problem, problem, och åter problem. Amatörtränaren Nils Enqvist sörjer knappast alltför länge över att 2005 är ett år som aldrig mer kommer tillbaka. Knäproblem, infektioner, och en fraktur i den vänstra bakkotan, satte i omgångar stopp för Kolmårdens stolthet. Först nu, efter drygt fyra månaders frånvaro från tävlingsbanan, är Opal Viking på väg tillbaka.
- I veckan går han sitt första banjobb för året, troligtvis på Mantorp, och sedan hoppas jag på årsdebut i slutet av april. Hästen verkar glad och positiv och har fått några tuffare intervaller här hemma i 1.15-tempo, farter som inte rör honom det minsta, säger Nils Enqvist.
 Är Opal Viking helt frisk nu?
- Jag har fått fullt friskhetsintyg av veterinären Jonas Thornell, så jag hoppas att problemen ska vara borta. Hur upplägget blir i år är inte bestämt men vi ska inte kvala till Olympiatravet och Elitloppet drömmer jag inte ens om. Det viktigaste är att allt är okej med hästen.

Pär Andersson

Bilden publicerad t o m 2006-04-10.

Av: Pär Andersson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2006-04-04
Annons:
lazze
2006-04-05 21:26
#1

Härligt,Härligt att Opalen är på G,det är en häst jag gillar,kanske ingen skönhet men ändå.

lazzeHemlis

Upp till toppen
Annons: