Annons:
Etikettbolagsspel
Läst 505 ggr
hafor
2/3/06, 11:32 PM

Kamelerna på Solvalla 4/2

Lite tankar inför morgondagen.

V75-1: 7 Stanley Bar är grym när han klarar att hålla sig till rätt gångart. 3 Loverboy Pellini har bra läge och Thoas tror mycket på honom imorgon. Spetsstriden står sannolikt mellan just LP och 5 Sea Striker. Jag anar dock att han behöver allt serverat för att komma bland de tre och det kan bli trickigt när det sannolikt kommer att bytas positioner flera gånger under loppet. Precis som lazze nämnde i en tråd så har 2 Vilde Gral bra läge och toppform. Han tog visserligen stryk av Lugdunum senast över lång distans så det får man ha överseende med, vem skulle inte få det ;-). 1 Peasant Gallant slog senast LP över distansen (voltstart och spår 11 då), men det var 1 månad sedan. Kan han ha konserverat formen tills nu ? Var hamnar han i starten då han sannolikt inte kan hålla spets. Ett tänkbart scenario är att Sea Striker tar spets och släpper till Loverboy Pellini och då finns det risk att Peasant Gallant blir fast vid sargen. 10 Smiler var grym senast, men gynnas i första hand av vinterbana. Kanske blir det något lite åt det hållet efter snöfallet idag i Stockholm (1 dm) och det blir kallt i natt samt mer snö imorgon bitti. Bäst att bevaka banförhållanden under morgondagen. 

V75-2: 5 Kasparaitis är favorit hos kuskarna och var mycket bra senast. 7 Super Qui har gjort ett imponerande intryck med ett "fullt staket". Han slog bland annat Peasant Gallant (i final en klass högre). Men alla segersviter bryts en dag. Jag tror att den gör det imorgon. Vågar dock inte ta bort honom helt. 12 Chip Tory har ett dåligt läge, men är ryslig i spurten. Jag har svårt att se någon klara hans spurt om han får en någotsånär position i loppet. 2 We Two har för första gången på V75 ett bra spår. Loppet senast får väl ses som mer preparé inför finalen och en genomkörare.

V75-3: 1 Lukas Lupin blir storfavorit. Läge för spets och slut. Mångas favoritspik denna vecka. Hmmmmm……. Han har ju inte mött så tufft motstånd någon gång i Guld hittills så jag är inte så säker som de flesta andra verkar vara. Med så få hästar på start spelar det inte så stor roll för 7 General Du Lupin att han fått dåligt spår. Dessutom tycker jag 6 Joyau D'Urban tjänat hop till en seger. Bättre distans än senast och kan slippa göra grovjobbet när GDL är med.

V75-4: 10 Ligne Droite har toppform, Jorma tog 3 segrar inom V64 senast på Valla. Kan det bli annat är seger ? Naturligtvis ska loppet köras, men jag är benägen att lita på detta ekipage fullt ut = SPIK.

V75-5: Klass III innebär traditionellt överraskningar på oddsindikatorn. Tillsammans med rena stolopp där det oftast ger höga odds. Kryssa på så mycket man har råd och plocka med några stänkare på känsla J 6 Nisse har gjort flera bra lopp och Stig-Erik har stallet i form. Men jag tycker han är lite entaktad och knappast första häst i loppet. Loppet kommer troligen att få högt tempo redan från början när 4 Foreign Trade och 7 Showmethemoney gör upp om spets, kanske med lite utmaning från 3 Blue Moon Stallion. Det ger bra läge för 5 Special Cat som gynnas av hårt tempo och håller farten ända in i mål oavsett tempo, men behöver någon som sätter lite fart på tillställningen från början. 2 Ymers Diamant imponerade med en bra spurt på Eskils första V75:an för året. 11 Jeanette Zodiac har återigen begåvats med dåligt läge. Var mycket duktig senast och tog nästan Showmethemoney efter bra spurt. Magnus Östman blir nog nervös under loppet, men kan få glädjefnatt om hon lyckas pressa sig först J. 1 Play On Me var hårt betrodd senast, men var aningen blek med sämre aktion än vanligt. Till starten imorgon återgår man till samma balans som vid V75 på Eskils. Han riskerar att bli instängd från spår 1, men med lucka i tid blir han att räkna med.

V75-6: Ett lopp man kan spika i eller köra med 3-hästarslås. 2 Jewish Banker har visat hög klass och får nu Björn Goop i sulkyn. Bra läge och kan ta spets, men utmanas säkert om spets av 4 Viktor På Äng (dock ej bland de 3 ;-) och 5 Gift To Europe. GTE lär köra framåt från början och tål att göra mycket grovjobb. Det kan gynna 10 Tequilaracing Rose om han är i bättre skick nu än senast. Säkrast att låsa på 3 tror jag J.

V75-7: Flera bra och några ännu bättre. 5 Vamos och 4 Ålarökarn slåss om spets. 7 Ebel behöver träda fram tidigt för att inte bli tempotorsk. Det gynnar spurtare av rang. Det finns flera att nämna, bäst är nog 6 Acclaim, 9 Regent Royal och 12 Hot Tub. Av dessa har kanske Hot Tub bästa läget bakom startsnabba Vamos, Acclaim och Regent Royal bästa spurten. 2 Roger Hornline ska enligt utsago från stallet nu ha utrustning som ska hjälpa honom felfritt från framspår och bil. Återstår att se.Jag tror trots allt att det till slut kommer att stå mellan Acclaim, Regent Royal och Hot Tub.

Nu får jag ta och sova på saken och hitta ett system ur denna hög av tankar. 2 spikar måste man nog ha för att kunna få till ett hyggligt system.

Jag återkommer imorgon med raden.

Annons:
Lise-Lotte
2/4/06, 12:41 AM
#1

Se till och sov ordentligt nu Flört

hafor
2/4/06, 1:02 AM
#2

#1 Tack LL, jag ska lyda ditt råd och packa mig i säng omgående Cool

ThomasH
2/4/06, 1:05 AM
#3

Det är ju nu analysarbetet börjar med en Wirre i handen, men han en god natts sömn hafor, vi hör i morgon

hafor
2/4/06, 12:28 PM
#4

Systemet har nu växt fram och ser ut som följer.

V75-1: 2-3-7-10
V75-2: 2-5-7-12
V75-3: 1-6-7
V75-4: 10
V75-5: 1-2-3-4-5-6-7-11
V75-6: 2
V75-7: 4-5-6-7-9-12

Totalt 1044 rader = 522kr
1-3 utgångshästar och resten inom ramen = 7 rätt Penga mun

Bertil
2/4/06, 12:35 PM
#5

Ser HÖGST intressant ut hafor. Jag ger dig en lyckospark i hästrumpan och doppar tummarna i choklad!

mvh
Bertil

ThomasH
2/4/06, 12:42 PM
#6

Ser mycket bra ut, vad fick dig att ändra till att spika Jewish Banker? Det tror jag var ett vinande drag.

Nu håller vi tummarna och planerar vad vi ska göra med miljonerna

Annons:
hafor
2/4/06, 12:45 PM
#7

#5 Tack Bertil Cool 

Det var lite svårt att få till den 2:a spiken (Ligne Droite hade fallit på plats omedelbart). Men Korpen håller chansen för Jewish Banker högre än Lukas Lupin. Dessutom har Lukas Lupin inte mött så här hårt motstånd tidigare, samt att det är ett så litet startfält att spets inte betyder lika mycket.

Vi får hoppas på det bästa ;-)

Fick i all fall med några kantskott så om det vill sig väl kan det ge en del utdelning trots 2 favoriter som spikar Penga mun

lazze
2/4/06, 3:15 PM
#8

Ja du hafor,vad ska man säga,några 56 millar är inte du ute efter,men kika gärna på mitt förslag.

mvh

lazze

hafor
2/4/06, 3:25 PM
#9

Jag har sett ditt V75-tips lazze. Jag försöker hålla mig till en strategi där jag tar de hästar jag tror mest på oavsett odds och favoritskap. För att vinna måste man ju först ha 7 rätt. Hur mycket pengar det ger visar sig efteråt ;-)

Lycka till idag.

hafor
2/4/06, 3:35 PM
#10

#6 Jag har igentligen inte ändrat mig avseende Jewish Banker. Men tycker att JB, TR och GTE höjer sig över ersten av gänget. GTE har dock inte övernattat på bästa sätt, ätit och druckit dåligt. TR var ju klart sämre senast och JB har bästa läget. Sammantaget ledde det fram till att det blev spik på Jewish Banker.

Jag värderar JB's chans som betydligt bättre än Lukas Lupin och Stanley Bar som var mina andra tänkbara spikval.

hafor
2/4/06, 6:00 PM
#11

Tyvärr hindrade slarv att jag satte 7 rätt idag när det blev en ganska lätt rad med bra utdelning pga Jackpotten.

Det blev bara 4 x 6 rätt och 53 x 5 rätt = 798kr

Den här gången gjorde jag ju rätt, satte "rätt" spikar men slarvade bort vinnaren i V75-1. Jag hade med Peasant Gallant från början med plockades bort pga för många hästar i V75-7 Skrikandes

Den här 7:an får man bara inte missa när man är helt rätt ute!

Som tur är fick vi lite pengar tillbaka som plåster på såren och att utdelningen trots allt inte var väldigt stor Hemlis

Bertil
2/4/06, 6:18 PM
#12

#11

Det är så hiskeligt lätt att man bantar fel. Jag hade med hästen i första, men spikade bort mig på Lukas Lupin. Men till skillnad från dig, så fick jag inte tillbaka insatsen.

Tycker att du ska ha all heder av ditt spel och att du stod emot hela skaran (inklusive mig) när det gällde Lukas som spik.

Trevlig Kväll
Bertil

hafor
2/4/06, 6:24 PM
#13

#12 Tack Bertil. Det tjänar inget till att sura för att man missade. Det är bara att se framåt och ta vara på det positiva, dvs att jag satte spikarna och var rätt ute i min analys. Förr eller senare kommer "rätt" omgång då allt sitter om man bara fortsätter att hålla sig till samma strategi och fortsätter våga stå emot andra experters tips om man är övertygad själv :-))

Annons:
lazze
2/5/06, 11:33 AM
#14

Helt rätt av dig hafor,man ska gå på sin känsla,och du vet väl också att första tanken alltid är rätt,så man ska egentligen inte hålla på att krångla till det för mycke,men det är lätt hänt att man ändra sig när man läsar vad andra skriver.Det har åtminstone jag gjort ett antal gånger,och så har man sätat där med långnäsa för att de man trodde på gick och vann ochman har tagit någon annans tips och ideer isället.Men vi kommer igen,va så säker på det.

mvh

lazze

Upp till toppen
Annons: