Nyhter från Kanal 75

Anton och Roger har en häst ihop

2010-12-23 18:30 #0 av: ThomasH

Anton är tränare på Dannero. Roger har Bergsåker som bas. Tillsammans har de delad vårdnad av Zakeus, fyra år.

Annandag jul startar kollegernas samarbetsprojekt i V75 på Solvalla.
Hussarna tror på chans.
Zakeus ropades in som ettåring på Kriterieauktionen 2007 för 45 000 kronor.
Travtränarna Roger Persson och Anton Eriksson laddade in hälften var - och satte sig sedan och lade upp en hållbar plan för framtiden.
De var både konkurrenter och vänner. Zakeus skulle bli ett projekt förbjudet att bråka om.
Upplägget gick ut på att de båda norrländska tränarna skulle dela på både träning och kusksyssla.
- Vi har hållit på det där rätt bra - och vi har lyckats rätt bra med hästen också, säger Roger Persson, vars delägde Zakeus sprungit in drygt en halv miljon kronor säsongerna som tre- och fyraåring.

Byte vid årsskiftet?
Under 2010 har Zakeus stått i Roger Perssons stall i Njurunda. Vid årsskiftet är det alltså Anton Erikssons tur att ta över träningen.
Eller?
- Vi får se. Han går så pass bra nu hästen att det kan vara dumt med ett miljöbyte alldeles just efter nyår. Tanken är väl att ta en start i taget och så får Anton helt enkelt bestämma när han vill ha hem honom en bit in på det nya året, säger Roger Persson.
Planen att köra hästen varannan gång i lopp har man i stort sett hållit. I den senaste starten kvalade Anton in Zakeus till annandagens V75-final i bronsdivisionen via en andraplats på Bergsåker och på söndag är det Rogers tur att köra.
Zakeus serverades en smygare senast. Hur resonerar du inför söndagen (V75-6) ifrån ett sjättespår bakom bilen?
- Är allt som det ska med honom är han med där framme och slåss om segern. Mycket hänger på om jag väljer att köra på chans eller testar lite från start. Han kan ju faktiskt öppna rejält. Samtidigt har det funkat så pass bra när vi bara kört med honom till slut också, så det kanske är dumt att ändra på det upplägget.
Kan det bli seger?
- Han har gått några rejäla avslutningar här på slutet och fortsätter han att vara så pass bra som han varit blir det roligt att sitta bakom över Solvallas upplopp på söndag. Eliott Hall är bästa hästen i loppet men bakom honom tycker jag att det ser öppet ut. Eventuellt provar vi urryckare (bollar i öronen som kan dras ur) på honom för första gången nu även om jag är tveksam till om det ska göra någon skillnad då hästen är så pass ärlig ändå.


Mikael Wikner, Kanal 75

Anmäl
2010-12-23 19:58 #1 av: Bertil

Härlgt Thomas!!!

Fint att du lägger ut lite "skvaller" igen ;-)

God Jul och telemarka lite mellan sillen och skinkan
Bertil

Anmäl
2010-12-23 20:15 #2 av: ThomasH

Det var lita väl gamla artiklar som låg ute, hade tänk att hinna lite travskvaller denna helg, har ju just inget jobb som just nu ligger och väntar

 

God Jul

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.