2010-04-10 01:40 #0 av: ThomasH

"Stefan Melander becomes Swedens man on the moon" Orden är Sam McKees, banreferent på Meadowlands i New York, och uttalades när Stefan "Tarzan" Melander vann Hambletonian tillsammans med Scarlet Knight 2001. Scarlet Knight har sedan länge lagt tävlingsskorna på hyllan och lever nu sina dagar som avelshingst, med 283 registrerade avkommer såhär långt. En av dem

Bär namnet Man On The Moon, och även om hans framfart på banorna inte kan jämföras med pappa Scarlets låter han inte skämmas för sig. 9 segrar på 49 starter och närmare 800 000 kronor insprunget har det blivit såhär långt. I lördagens V75-omgång på Mantorptravet jagar han karriärens tredje V75-seger.
- Han har gått riktigt bra i alla lopp i år och det verkar mycket bra med honom efter senast. Jag kan inte de andra hästarna men kommer han bara hyggligt till har han segerchans, säger Stefan "Tarzan" Melander.

Skygglappar på
"Mångubben" får sällskap till Mantorp av två stallkamrater. Vad gäller deras chanser ligger emellertid Melander lågt.
- Stolen Identity (V75-1) ska vi kanske ha skygglappar på nu så att han koncentrerar sig lite bättre. Men jag har inga större förhoppningar. Spår elva och otroligt bra hästar i loppet gör att vi är nöjda om vi får pengar med honom.
- S.J.'s Photocopy (V75-3) har jag inte heller så stora förhoppningar på. Han kan vara trea, fyra eller nåt sånt.

Ola Johansson, Kanal 75

Bilder Publicerad t o m 2010-04-16.