2010-04-02 14:15 #0 av: ThomasH

48 miljoner kronor ligger i jackpoten. Då tipsar Johan Untersteiner om tänkbara vinnare. - Magic Space och Izara är två måstestreck på V75.

Team Roger Walmann har tre hästar starter till start på V75 på Rommetravet. Vi har pratat med förstemannen Johan Untersteiner som låter klart positivt till stallets chanser på påskafton. Johan har inga egna styrningar den här V75-omgången, men är förstås ändå på plats i Borlänge.
- Jag får bara stå vid sidan och försöka sköta förberedelserna så bra det går istället. Det handlar om att värma hästar och att styra upp saker.
Redan i den första avdelningen ser Solvallastallet ut att hamna i favoritsits.
Nyblivne miljonären 9 Magic Space (V75-1) vann fyra av åtta starter i fjol, bland annat ett V75-lopp i bronsdivisionen på Jägersro. I år har det blivit två segrar på tre starter och han var riktigt vass vid senaste segern på Solvalla.
Trots ett bakspår låter Johan Untersteiner optimistisk.
- Det är en fin häst och han har visat bra form på slutet. Bakspår över 1 640 meter på V75 är alltid lite tuffare, men han är så pass bra att jag måste ha tro på vår häst.

Tror Örjan siktar mot spets
Fyraåriga 6 Izara (V75-2) har gjort två starter i år men hon har fått nöja sig med matlappar. Nu gör hon V75-debut och ser ut att bli ganska betrodd av spelarna.
- Hon har gjort två starter nu i år och sett fin ut båda gångerna men suttit fast. Senast provade vi även barfota runt om och det tycker jag föll väl ut så målsättningen den här gången är att köra barfota runt om igen och läget ser passande ut. Hon känns väldigt travsäker och väldigt snabb i benen.
Kan det vara läge att köra i ledningen?
- Det bestämmer Örjan, men det tror jag han gör i alla fall.

"Seger känns långsökt"
9 Simb River (V75-4) har vunnit två lopp i år på fem starter. Det handlar om V75-debut även för den här fyraåringen.
- Han fick dödens senast och den starten är bara att glömma. Han ska gå på rulle och smygas. Får han ett fint lopp kan han vara bland de tre, men att han ska runda alla på V75 känns långsökt.
Vilka av era hästar ska streckas på V75?
- Magic Space och Izara är två måstestreck på V75.

Lars-Ove Pettersson, Robin Johansson, Kanal 75


Bildeen Publicerad t o m 2010-04-08.