2009-11-13 20:46 #0 av: ThomasH

Spika Commander Crowe eller Järvsöfaks och vinn 50 miljoner kronor. Låter det otroligt? En genomgång av de högsta V75-utdelningarna visar att det är rätt taktik.

Här är råden som kan göra dig till den störste V75-vinnaren genom tiderna.
Extra stor jackpot och 50 miljoner i sjurättspotten. Den här lördagen kan historiens största V75-vinst komma att utbetalas.
Men om det blir rekordutdelning - hur ska man då bära sig åt för att hitta rätt rad och bli den lycklige vinnaren?
En möjlighet är att titta tillbaka på de omgångar som betalat mest pengar hittills. De fem V75-rader som gett högst utdelning under 2000-talet visar nämligen på en hel del intressanta likheter.

Spika en storfavorit
Här följer en lathund hur man baserat på dessa konstruerar ett system som kan ta hela lördagens V75-pott:
Den första myten man kan ta död på är att de tyngsta favoriterna måste förlora för att det ska bli miljoner. Det är rent felaktigt. Vid fyra av de fem största utdelningarna har någon av de två hårdast streckade hästarna i omgången gjort sin plikt. Tre av dessa har funnits med på mellan 72-73 procent av alla system.
Slutsats: spika veckans största eller näst största favorit.
De tre som är aktuella den här lördagen är 6 Trade East (V75-1), 7 Commander Crowe (V75-3) och 5 Järvsöfaks (V75-5).
Om man väl hittat rätt favorit så kan man strunta i de övriga. I de fyra omgångar där någon av de två mest streckade vunnit har övriga favoriter torskat.
Slutsats: ta bort de mest streckade hästarna i de andra sex loppen.
Nu flyttar vi ner i gruppen "motbud" vilket blir namnet på hästar i intervallet 20-50 procent som inte är favoriter, oftast två-tre stycken per avdelning. Totalt återfinns fem vinnare i den kategorin. Det säger alltså att ett "motbud" ska vinna när det blir superutdelning.
Slutsats: lås ett lopp med hästarna streckade mellan 20-50 procent och slopa dem i övrigt.

Kusken som ger miljoner
Nästa steg blir att titta närmare på de riktiga skrällarna. Helt otippade hästar allra längst ner i strecklistan på en eller två procent och alltså de som ser till att utdelningen verkligen skjuter i höjden.
Våra omgångar har innehållit fem sådana skrällar, precis en i snitt här också. Ett intressant faktum är att tre av dessa haft nummer ett, spåret som statistiskt också är det bästa när man lägger ihop volt- och autostart.
Slutsats: strecka enbart en- och två-procentarna i ett lopp, hittar man någon med nummer ett går det att vara riktigt fräck och spika.
Då har vi alltså fyra avdelningar kvar att fylla på vår 50-miljonerskupong, och det enbart med hästar streckade mellan 3-20 procent. Tyvärr så återfinns de flesta i det skiktet så har man inte en osedvanligt tilltagen spelbudget gäller det att reducera lite till.
Därför kan det vara tid att börja titta på kuskar. Finns det någon eller några som vinner oftare när det blir riktigt hög utdelning? Faktum är att ett namn sticker ut ordentligt; Åke Svanstedt.
Svanstedt har nämligen vunnit minst ett V75-lopp i fyra av de fem omgångarna.
På lördagen kör han i sex avdelningar.
Slutsats: hitta en Svanstedt-häst, helst streckad mellan 3-20 procent och spika den.
Resultatet blir ett system med två eller tre spikar, ett sparlopp och välgarderat i övrigt.
Skulle lördagens utdelning stanna på några tusenlappar är den här taktiken dödsdömd och ditt system riskerar att bli utskrattat av bekanta som säkert har fler rätt.
Men vågar man ta den risken kan belöningen bli riklig, kanske till och med historiens största V75-vinst på 50 miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75