2009-11-20 19:40 #0 av: ThomasH

...som går mot sitt bästa år som tränare och i veckan åkt till Thailand för semester samtidigt som han startar två hästar inom V75.

Är det framgångarna som gör att du kan lyxa till det på det här sättet?
- Nej, haha, lite semester måste man nog unna sig oavsett om det går bra eller dåligt. Annars orkar man inte hålla på med det här.
Så det är inte Noras Bean som sponsrat resan?
- Jag är här med Ulf Ohlsson och han verkar tro det i alla fall. Han säger att jag ska bjuda hela tiden för att vi vunnit miljonlopp, men han blev ju champion på fem banor så jag tycker tvärtom (skratt).
Vad är planerna för Noras Bean efter Solvalla Grand Prix på onsdag?
- Det hänger helt på hur hästen fungerar i det loppet. Är han lika fin som tidigare och visar att formen är intakt så siktar vi nog mot Criterium Continental på Vincennes i julhelgen.
V75-hästarna då? 6 Paris Rhode (V75-2) ser ut att bli favorit på strecken.
- Är hon? Det var lite överraskande, men bra form och bra läge räcker ju långt.
Vad tror du om chansen?
- Hon är väldigt snabb första biten så jag hoppas att hon kan komma förbi 1 Estancia som också vill till ledningen. Distansen är perfekt och lyckas det kan det hålla in i mål. Från dödens tror jag inte att hon vinner V75-lopp.
Vad säger du om 5 Rio de la Plata (V75-5)?
- Hon har också kapacitet att vinna. Spåret innebär galopprisk, hon blir lätt stressad när springspårshästarna kommer. Därför kommer vi att döva henne till den här starten. Felfri är hon startsnabb och kan vara med i segerstriden även om det blir tufft att stå emot 10 Nellie Vingboons.
Du verkar ha läst på loppen ordentligt trots att du är på andra sidan jordklotet?
- Ja, herregud, det kan jag inte låta bli. Att släppa jobbet helt klarar jag inte.
Hur ska du se V75-omgången?
- Vi har hittat ett ställe med bra internetuppkoppling där det ska gå att se ATG-live. Det blir till att gå ut lite tidigare och äta middag samtidigt. Sedan hoppas jag att det blir läge att beställa in en flaska champagne under kvällen, i sådana fall blir det jag som bjuder.

Robin Johansson, Kanal 75

Bilen pulicerad t o m 2009-11-27.