2009-11-10 21:57 #0 av: ThomasH

Peter Ingves låter inte ett brutet finger stoppa honom. På lördag hoppas han köra Commander Crowe till seger i gulddivisionens final. - Tävlar han på normal nivå ska han vinna, säger Ingves.

Inför Commander Crowes (V75-3) senaste start skadade kusken Peter Ingves sitt vänstra pekfinger när han skodde en häst. I tron att det inte vara någon allvarlig skada hoppade han ändå upp i sulkyn och vann loppet.
Senare visade det sig att fingret var av.
Men det hindrar inte Ingves ifrån att fortsätta köra lopp.
- Nu är fingret på bättringsvägen. Det värker lite men jag har bra värktabletter. Och det går bra att köra häst. Då är det värre att göra andra grejer. Som att klä på sig till exempel. Tar man av sig kallingarna får man inte på sig dom igen, säger Ingves på sitt sedvanligt spexiga manér.

Skulle spika själv
När V75 på lördag kryddas med jackpot och hisnande 50 miljoner kronor i sjurättspotten ska Ingves svinga sig upp bakom Petri Puro-tränade Commander Crowe igen. Och precis som senast kommer den mäktiga fuxen att bli stor favorit.
- Det klart att han måste bli favorit med tanke på de prestationer han har gjort. Han känns precis som han ska efter senast och han kommer säkert att göra ett bra lopp igen. Vad gäller taktiken är det inget att tveka på. Jag kör till vad som går från start och sen får vi se vad som händer.
Om du var spelare själv, skulle du då spika Commander Crowe?
- Det skulle jag nog göra. Han möter inga värstingar och tävlar han på normal nivå ska han vinna. Men alla lopp ska köras.

Ola Johansson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2009-11-17.