2009-10-30 00:13 #0 av: ThomasH

Precis som i fjol fick han se sig slagen i SM. Precis som i fjol ska han ta revansch i Müllers Memorial. Precis som i fjol kan det bli hög utdelning på V75. - Jag tycker att det ser ut som en bra uppgift på pappret, säger Commander Crowes kusk Peter Ingves

Pampiga fuxen Commander Crowe (V75-3) gjorde en i det närmaste heroisk insats när han i sin senaste start slutade tvåa i Svenskt Mästerskap för travhästar. Efter ett tungt lopp som första häst i andraspår stred han som en tiger. Men den sista biten tröt krafterna och precis som förra året fick han se sig slagen av Triton Sund.
- Commander Crowe var jättebra. Jag hade lite segervittring i sista sväng men Triton gick bra och att han blev för tuff sista biten efter att ha liftat med i rygg på oss är inget att säga om, säger Peter Ingves.

Historien upprepar sig
I fjol fick Petri Puro-tränade Commander Crowe snabb revansch för förlusten i SM när han i starten efter gick ut och vann anrika C.L. Müllers Memorial på Jägersro.
Då spelades han till favorit från ett svårt sjundespår. I år blir han storfavorit från spår tre bakom startbilen och planen är att låta historien upprepa sig.
- Jag tycker att det ser bra ut på förhand. Vi har ett bra spår och jag kommer att köra för ledningen. Alla lopp ska köras men det ser bra ut på pappret, säger Ingves.
Senast tävlade Commander Crowe utan skor på hovarna. Hur det blir den här gången är inte bestämt än.
- Det bestämmer vi på plats men det är inte hela världen om han går med skor eller inte. Han har ju gått väldigt bra med skor tidigare.
Sjurättsutdelningen på V75 stack upp i närmare 400 000 kronor på Müllers-dagen förra året. Kanske upprepar sig historien på samtliga punkter?

Jämnt skägg mellan stallkamraterna
Till skillnad mot Commander Crowe tycks hans två stallkamrater Evil Jagg och Rhodiola Rai, som båda startar i V75-4, inte bli speciellt hårt betrodda. Kan de vara aktuella i jakten på sju rätt?
- Jag tycker att det är två jämngoda hästar. Kanske är Evil Jagg (V75-4) lite bättre för dagen. Han hade inte startat på länge inför senast och jag körde lite väl optimistiskt. Han kommer nog vara lite bättre nu med loppet i kroppen.
- Rhodiola Rai (V75-4) är också en riktigt bra häst men han har inte startat på två månader och kan behöva lopp. Jag tror att båda kommer att göra bra insatser och med lite tur kan de vara med där framme.

Ola Johansson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2009-11-05.