2009-08-22 01:49 #0 av: ThomasH

Det är V75-jackpot och en ensam vinnare kan få 43 miljoner kronor. Men rader som ger sådana pengar är inte lättfunna. Ofta innehåller de någon "omöjlig" vinnare. Vi har kollat läget med några av lördagens potentiella miljonskrällar.

Den som bestämt sig för att roffa åt sig hela V75-kakan kan förstås inte spela på favoriter. För att komma åt miljonerna måste man titta nedåt i strecklistan, helst så långt ner som möjligt.
Det har vi gjort och ställde tre frågor till tränarna till de minst betrodda hästarna i fyra V75-avdelningar. Hästarna som kan göra dig till mångmiljonär.
Lars D Carlson tränar 12 Black Francis Boy som på fredagskvällen hade minst streck på sig av samtliga i V75-1
Hur är läget med Black Francis Boy?
- Det verkar bra tycker jag. Han hade lite problem med en hovspricka i förra veckan, men den har vi fått bukt med nu. Vi kan köra med ordinarie balans och det är inget han ska vara nedsatt av. Jag tycker också att han gjort flera bra lopp i skymundan på slutet.
Hur blir taktiken?
- Det har jag inte funderat så mycket på. Vi får hoppas att de andra kör rätt så bra från början och att vi hittar en bra rygg att följa. Om jag kör invändigt eller i andraspår beror på hur loppet utvecklar sig.
Vad talar för att din häst blir lördagens miljonskräll?
- Det ska väl vara att han har bra form och inte är sämre än hästarna han möter. Däremot drar ju läget ner förhoppningarna.

Provar barfota runt om
Christer Nyström är mannen bakom 10 Landlubber, minst betrodd i V75-4.
Hur är läget med Landlubber?
- Bara bra tack, hon hostade lite inför en tilltänkt start nyligen och fick strykas. Nu känns hon bra, men kanske hade det behövts en riktig genomkörare för att toppformen skulle sitta där.
Vad blir taktiken?
- Att smyga så länge det bara går och hoppas på turen.
Vad talar för att din häst blir lördagens miljonskräll?
- Det är väl ingenting direkt. Det ska vara om de andra kör som galningar då, det är ju ett lärlingslopp så man kan ju alltid hoppas. Sedan är jag lite inne på att köra henne barfota runt om, det kan vara ett litet plus.
Nyström tränar även 12 Bamse Gema (16 procent) i V75-7 och även om han egentligen inte passar in i kategorin superskrällar så måste vi ju höra hur läget är.
- Han är riktigt bra för dagen, men har tyvärr fått ett ännu sämre läge. Även här krävs att tempot blir hårt, i sådana fall kan han gå en riktig långspurt och är så pass rejäl att det kan räcka till att vara med i segerstriden.

Rutin på att dela ut miljoner
Sist ut bland våra skrälltränare blir Peter Untersteiner som vi hittar i botten av strecklistan i två avdelningar, med 12 Henke Diablo (V75-2) och 11 Sobel Alex (V75-7)
- Det är ingen som tror på mig, konstaterar Peter och ger först en kommentar om sin tredje deltagare 8 Blend A Coktail i V75-5 - streckad på fyra procent av alla system.
- Hon har varit förbättrad på sistone och har ett passande läge för att gå längs sargen. Jag smyger så länge som möjligt och hoppas.
Hur är läget med Henke Diablo?
- Det ser bra ut, han är på gång. Inför förra loppet hade han inte startat över ett halvår och verkar ha tagit den genomköraren på rätt sätt så jag räknar med en bättre insats nu.
Vad blir taktiken?
- Att gå med i draget och sedan komma längst ut i banan, svepa hela fältet och höja armen i en segergest precis på mållinjen.
Vadtalar för att din häst blir lördagens miljonskräll ?
- Att formen är uppåt och att han är halvbror med världens snabbaste travhäst (Giant Diablo), observera det. Sedan behöver det inte alltid vara en nackdel att sitta långt bak när det är lång distans.
Hur är läget med Sobel Alex?
- Som vanligt. Han gör ju bra dagsverken varje gång och brukar gå ända in i mål. Senast på Färjestad spurtade han jättebra i skymundan.
Vad blir taktiken?
- Något liknande som med Henke, att försöka hitta en bra rygg att följa i spåren sista 700.
Vad talar för att din häst blir lördagens miljonskräll?
- Att jag har delat ut många miljoner tidigare. När det blev en ensam vinnare på 33 miljoner så vann jag sista avdelningen så jag har rutin på det här.
Robin Johansson

Bilden pulicerad t o m 2009-08-28.