2009-07-11 00:56 #0 av: ThomasH

Heroisk tvåa i Elitloppet. Fiasko och galopp i Kymi Grand Prix. Nu är Jaded favorit i Årjängs Stora Sprinterlopp. - Han känns bättre nu än inför Elitloppet, säger Stefan Hultman.

Jaded fick sent en inbjudan till Elitloppet och hans medverkan var omdiskuterad i media. Men den sjufaldige miljonären visade med råge att han var värd sin plats. Efter vinst i försöket blev han tvåa i finalen bakom Torvald Palema. Detta trots en tung resa utvändigt om ledaren.
- Det blev lite kort om tid för att få honom i form till Elitloppet. Ändå gjorde hästen två fantomlopp, säger Stefan Hultman.

"Fick panik i planet"
Därefter styrdes kosan österut till finska storloppet Kymi Grand Prix. Hästen flögs till Kouvola, ett par mil ifrån den ryska gränsen. Jaded galopperade dock tidigt i loppet och blev diskvalificerad.
- Det blev tyvärr ett bakslag och jag ångrar den resan. Men det lät så bra på förhand med flyg ifrån Skavsta och smidig transport. Dessvärre blev det inte alls så, säger Hultman.
- Hästen fick panik på planet och blev jättehängig av flygresan och allt runtomkring. När jag tittade till hästen kvällen innan såg det ut som att han redan hade sprungit ett lopp. Han var sliten och orolig helt enkelt.
Hur är läget nu, några veckor senare?
- Hästen fick ta igen sig några dagar och har sedan tränat på som vanligt. Faktum är att han känns bättre nu än han gjorde inför Elitloppet. Jag vet hur jag ska ställa i ordning Jaded för att få honom i toppform. Men det blev lite tajt om tid till Elitloppet. Nu känns han smidigare och riktigt laddad igen.
I Årjängs Stora Pris, V75-7, har Jaded spår elva över 1640 meter. Vad tror du om uppgiften i denna jackpotomgång?
- Spåret är inte optimalt och vi får hoppas på rejäl körning i täten. Örjan har också en valmöjlighet att han kan gå fram utvändigt om ledaren ifall tempot bedarrar. Jaded har visat att han klarar av att gå den tunga vägen.
- Det blir sedvanlig racerbalans med barfota runt om. Självklart måste det klaffa med tempo och positioner och i så fall har han bra vinstchans. För som hästen känns i träningen kommer han att göra ett riktigt bra lopp. Efter den här starten blir det Hugo Åbergs Memorial, säger Stefan Hultman.

Michael Carlsson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2009-07-16.