2009-06-23 19:58 #0 av: ThomasH

...som på lördag inte ska köra sina hästar själv i V75-finalerna i Gävle. Hur kommer det sig att du står åt sidan?

- Jag är på semester i Polen, av alla ställen... Vi ska spela golf. Det bestämdes för flera månader sen och vi är inbokade på en golfanläggning här.
Vad har du för hancicap?
- 14.
Där ser man! Men vi kanske ska gå över på hästarna. Access Tooma spurtade in som tvåa efter startgalopp senast. Vad tyckte du om insatsen?
- Han kom ur rytmen lite direkt efter start när vi fastnade i en annan vagn. Normalt ska han klara det men nu gick det inte. Efter galoppen gick han bra. Annars har han inte varit riktigt bra på ett tag. Det var först i de sista jobben inför senast som han började rätta till sig och nu känns han riktigt skaplig.
Förutsättningarna den här gången är väl också minst sagt skapliga?
- Jag är inte så säker på det. Han är inte jättesnabb från innerspår utan hade varit mer gynnad av spår fyra eller fem. Samtidigt är det inga riktiga startraketer med vad jag kan se, så han kanske kan hålla ledningen ändå. Gör han det tycker jag att det ska vara bra chans, även om jag egentligen tycker att han är allra bäst bakifrån. I grund och botten är han en ganska lat häst och i ryggar är han mer fokuserad på att springa.
Han blir sannolikt favorit. Är det i sin ordning som du ser det?
- Det tycker jag nog att han ska vara. Den som annars har visat bäst form tycker jag är Infatti November. Men han har ju fått spår tolv.
Du har även med Que Pasa i V75-1. Vad kan du berätta om honom?
- Han blir lätt het om man laddar med honom så jag har kört väldigt snällt med honom. Nu håller han på att komma i riktigt bra form så skulle han komma ner direkt och få en bra rygg ska han definitivt inte vara borta.
Slutligen, hur ska du göra för att se loppen nu när du är på golfsemester?
- Jag hoppas att jag kan gå in på ATG-sidan och titta.

Ola Johansson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2009-06-30.