2009-06-19 22:38 #0 av: ThomasH

Stall Timo Nurmos vinner i snitt var femte start. I år har det blivit 80 segrar varav sju inom V75. På söndag kan statistiken förbättras i Kalmars jackpot-omgång.

På relativt kort tid har Timo Nurmos blivit en maktfaktor i svensk travsport.
Sedan han lämnade Finland och tog ut svensk licens på Solvalla 29 november 2001 så har han förbättrat siffrorna varje säsong.
Totalt har det blivit 882 segrar och drygt 93,5 miljoner kronor inkört för stallet.
På V75 har det blivit 94 segrar.
I år har stallet totalt en segerprocent på 20.
På V75 har det i år blivit sju segrar på 55 starter och det placerar Solvallatränaren på sjätte plats i V75-ligan.
Till helgen har stallet chansen att förbättra de siffrorna när Kalmar bjuder på en jackpot-omgång med 46 miljoner kronor i potten för en ensam vinnare med sju rätt.

"Smaragd Brick bästa chansen"
Så här säger Timo Nurmos försteman Clas-Göran Björkroth om chanserna.
- Vector du Ling (V75-2) var inte som bäst senast och sprang och bröt lite och han var kanske inte riktigt på topp. Nu har han tränat på bra hemma och känns normal. Han kommer absolut att göra ett bättre lopp den här gången. Han kommer att få rygglopp den här gången och jag hoppas att han spurtar ner dom till slut.
- Smaragd Brick (V75-5) gjorde det bra senast och tog sin första seger i karriären. Hon har tränat på och blivit starkare och starkare tycker jag. Hon är snabb ut och vi hoppas på spets för hennes del. Det är ju kortaste vägen till mål.
- Västerbo Lescure (V75-6) fick ett lite för tufft lopp senast och han blev trött till slut. Jag hoppas det går lite saktare från början den här gången. Möjligen ska vi prova barfota. Vi testar i värmningen så får vi se sen.
Vilken är bästa chansen?
- Jag skulle säga att Smaragd Brick är den bästa.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75