2009-05-23 00:20 #0 av: ThomasH

En spännande lördag väntar Timo Nurmos. Fem heta chanser på V75 och så får han besked om det blir en plats i Elitloppet för stallets stjärna Sahara Dynamite.

Solvallatränaren Timo Nurmos har en segerprocent som imponerar och hans hästar vinner var femte start. Han selar ut fem hästar på V75 och det innebär att det borde bli en seger enligt statistiken.
Men på pappret kan det bli ännu bättre - fyra av stallets V75-hästar ser ut att bli favorit i sitt lopp.
Allra bästa chansen kommer troligen redan i V75-1 där Trackstar och ett bra läge med spår två bakom bilen tillsammans med Björn Goop. Och på Solvallatränarens hemsida går bland annat att läsa att det blir barfota fram som vanligt och så här kommenterar han chansen.
- Trackstar fick vila lite efter V75-finalen och var lugnt tagen inför senaste starten. Han spurtade klart godkänt i ett stenhårt gäng och jag var fullt nöjd med honom. Han går säkert framåt med den genomköraren i kroppen. Hästen har gått bra varje gång och kämpat väl trots tuffa lopp. Jag tror att han gör en bra insats även här.

Favorit trots bakspår
I V75-2 har Vector du Ling spelarnas förtroende trots spår elva. Femåringen jagar revansch efter första förlusten som kom senast.
- Vector du Ling var för laddad senast och slog på en galopp i starten. Hästen är i så bra form nu att han har varit ganska peppad på slutet. Det har i alla fall inte varit några fel på honom efter senaste starten utan allt ser normalt ut. Bakspår nu tror jag kan vara en fördel och jag hoppas på felfritt lopp. I så fall duger han långt, det har han visat tidigare. Hästen har mycket hög kapacitet och trots spåret ska han räknas tidigt.
V75-4 är ett lärlingslopp och Johnny B Karlsson sköter tömmarna bakom Gossip´s Queen. Enligt Timo Nurmos hemsida kommer hon att gå barfota runt, en balans hon inte gått med sedan september i fjol.
- Gossip´s Queen hade en lång vintervila bakom sig inför senaste starten och gick bra i comebacken. Hon går säkert framåt med loppet i kroppen och har tränat bra på slutet. Hon kommer också att tävla barfota runt om den här gången. Dåligt läge med spår långt ut men klaffar det tror jag att hästen är långt framme.

Bra chans i båda Dagens Dubbel-loppen
Victor Bris fått ett bra startspår i V75-6 och tränaren låter uppåt. Med balansen barfota runt om och helstängt huvudlag är det ingen vild gissning att Timo Nurmos ger Björn Goop order om en offensiv taktik.
- Victor Bris har haft fin form länge och tog en välförtjänt seger senast. Han var heller inte helt tom i mål och svarade för en bra insats. Hästen är snabb ut bakom bilen och har fått ett bra spår. Kusken får ladda för ledningen och medeldistans är inga problem. Han gjorde en stark insats näst senast som tvåa bakom Iceland som nu tävlar i Silverdivisionen. Jag tror på en bra insats igen och måste vara optimist.
Femte och sista V75-hästen från stall Timo Nurmos är Bob Hope i V75-7 som precis som vanligt går barfota runt om.
- Bob Hope fick en stenhård inledning senast med 1.07 första 500 metrarna. Med tanke på det höll han strålande som tvåa i mål. Hästen kämpade tappert trots att han var trött. Han är mycket bra i ordning nu och har toppform. Han har inte tagit någon skada efter senaste loppet utan känns väldigt fin i jobben. Nu fick han återigen ett bra läge och är snabb ut så kusken lär prova för ledningen igen. Får han bara en lite snällare resa den här gången ska han räknas tidigt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2009-05-28.