2009-04-18 02:08 #0 av: ThomasH

Dig For Dollars svarade för sitt livs lopp i den senaste starten då han skuggade Torvald Palema över upploppet. Ett tråkigt tiondespår gör dock att tränaren inte vågar ta in allt för mycket luft inför Olympiatravets final på lördag.

- Med ett bättre läge hade jag trott på chans. Han har visat att han duger bra mot eliten, säger Jim Oscarsson om familjehästen.
Eskilstunatränaren Jim Oscarsson ägde mamman till Dig For Dollars och har även fött upp hästen han är hälftenägare i tillsammans med familjen.
Dig For Dollars har helt enkelt varit en Oscarsson sedan han föddes - en riktig familjehäst på gården Stora Lida.
Sex år gammal och med 3,6 miljoner kronor på kontot ska valacken ha sina bästa år framför sig. Allt enligt Jims beräkningar.
- Vi har tränat honom med sikte på att han ska bli som bäst som äldre. Han visar stigande form, känns allmänt spänstigare än i fjol och är bra i ordning för dagen - så förhoppningsvis kommer vi att ha mycket kul med honom i år.
Oscarsson utesluter inte att det kan bli en start i Elitloppet för Dig For Dollars i år.
- Är han bara som jag vill ha honom runt den tiden hoppas jag att vi blir inbjudna. Det skulle vara spännande att prova honom i det loppet.

Fruktansvärd spurt
Olympiatravets final var Dig For Dollars redan inkvalad till då han fick gå ut i ännu en delfinal senast hemma på Sundbyholmstravet. Där blev det en andraplats bakom Torvald Palema. En andraplats som smakade mer...
Sexåringen gick barfota runt om och avslutningen var fruktansvärd.
- Det är svårt att spekulera i om vi hade kunnat slå Åke Svanstedts häst. Men visst - hade vi bara varit lite närmare in på upploppet så kanske vi kunnat göra det, säger Jim Oscarsson.
Han ser ut att vilja bita sig i tungan när han sagt det. Att spekulera på det sättet är att sticka ut lite väl mycket för att passa hans smak. Jim Oscarsson brukar vara försiktig i sina uttalanden.
- Jag hoppas att han ska slå igenom i år och duga riktigt bra mot de bästa. Men när jag såg vilket spår han fick på lördag blev jag rejält besviken. Normalt ska det inte gå. Men med lite tur på vägen...så kanske. Vi måste försöka vara optimister. Han gjorde verkligen ett kanonlopp senast. Hur det blir med skorna den här gången bestämmer jag först efter värmningen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2009-04-24.