2009-04-17 02:10 #0 av: ThomasH

on har radat upp topprestationer och blivit publikfavorit på kuppen. Den här veckan jagar Hoity Toity Face ännu en V75-seger. - Jag rankar henne först, säger kusken Jenny J Karlsson.

Det är inte bara Olympiatravets final som drar blickarna till sig i den här veckans V75-omgång på Åbytravet utanför Göteborg. Eftersom det är final-vecka håller tävlingarna toppklass rakt igenom och i bronsdivisionens final (V75-6) äntrar Hoity Toity Face banan.
Hon utklassade motståndet när hon i näst senaste starten vann från ledningen på V75 men senast fick hon nöja sig med en fjärdeplats efter ett lopp utvändigt om ledande Glide Kronos och Johnny Takter.
- Men jag tycker ändå att hon gjorde det kanonbra. Det gick inte att ta något på Glide Kronos från start och det är inte många som håller så bra som hon gjorde från dödens i det tempot.
Så du blev inte sur på din sambo Johnny Takter när han lät dig harva först i andraspår?
- Absolut inte! Vi kör våra egna hästar, säger Karlsson med ett skratt.

Stora publikfavoriter
Hoity Toity Face är en av endast tre hästar på Jägersroamatören Ronny Rydells träningslista. Att hästar från så små tränare radar upp topprestationer på V75 är ovanligt och det tillsammans med att Hoity Toity Face körs av en ung, kvinnlig lärling, som dessutom bjuder på sig själv och inte är rädd för att visa känslor, har gjort ekipaget till stora publikfavoriter. 
- Det är jättekul att få uppleva. När vi vann på V75 näst senast fick jag en chock när folk jublade så mycket. Men varför vi är så populära vet jag inte. Kanske är vi ett ovanligt och omaka par, säger Karlsson och bjuder på ytterligare ett skratt.

Nöjd med utgångsläget
Hoity Toity Face är väldigt startsnabb och har gjort många fina prestationer från ledningen. Men när hon den här gången startar i andra ledet bakom startbilens vingar blir det knappast någon ledning.
- Jag tycker det är bra med bakspår. Då kan hon spara hela krämen till slut. Att hon går lika bra bakifrån som i ledningen har hon visat förut. Hästen har så fin löpskalle och är så löpglad att hon går bra oavsett vilket startspår hon får.
Om du skulle ranka loppet, var rankar du då Hoity Toity Face?
- Jag rankar henne först, säger Karlsson utan att tveka.

Ola Johansson, Kanal 75

Bilder för fri publicering t o m 2009-04-23.