2009-04-12 23:17 #0 av: ThomasH

ke Svanstedt hade tur i spårlottningen till Olympiatravet. Hans försöksvinnare Finders Keepers och Torvald Palema fick spåren tre respektive fyra. - Båda hästarna är i bättre form än i fjol, säger Svanstedt.ke Svanstedt hade tur i spårlottningen till Olympiatravet. Hans försöksvinnare Finders Keepers och Torvald Palema fick spåren tre respektive fyra. - Båda hästarna är i bättre form än i fjol, säger Svanstedt.

Alla minns Axevallatränarens fenomenala trippelseger förra året. Torvald Palema vann före stallkamraterna Adams Hall och Finders Keepers. I år är samma trojka med igen. Det lär också bli Åke Svanstedt som får bära favoritskapet bakom Torvald Palema. Efter dennes bländande seger i Eskilstuna fick han nu ett perfekt läge i finalen. Startspåren lottades i direktsändningen av TV4:s Vinnare V65 under söndagen.
- Jag är såklart nöjd med spåren för Finders Keepers och Torvald Palema. Däremot fick Adams Hall ett dåligt läge. Han är också långsam från start så det kan bli svårt för han att komma till från spår sju, säger Åke Svanstedt.
- Finders Keepers har toppform och var finare än någonsin när han vann i Romme. Han är i bättre form än i Olympiatravet förra året. Och Torvald Palema är både fräschare och bättre än i fjol. Så visst ser det bra ut men de franska hästarna är också bra och de ska man ha respekt för.
Åke Svanstedt kommer själv att köra Torvald Palema medan Stefan Söderkvist tar hand om Finders Keepers och Johnny Takter Adams Hall. Samma laguppställning som i fjol alltså.

Hultman missnöjd
En tränare som däremot var missnöjd över spårlottningen var Stefan Hultman. Hans försöksvinnare Triton Sund fick bricka nio.
- Det blir svårt därifrån när de värsta motståndarna fick så bra lägen. Positioner är oerhört viktigt i dagens travsport. Det går inte att ge bort några längder, framförallt inte i stora lopp. Annars är allt jättebra med Triton Sund och han gick ett tuffare backjobb i fredags ihop med Maharajah, säger Stefan Hultman.
I övrigt från spårlottningen noterades att de båda franska hästarna fick bra lägen. L'Amiral Mauzun fick spår ett och kommer att köras av Tony Le Beller. Oiseau de Feux startar från spår fem och får Jorma Kontio i sulkyn.
Finalen körs kommande lördag på Åby med 1,5 miljoner kronor i förstapris.

Olympiatravet 2009 (häst och tränare)

1. L'Amiral Mauzun - Jean-Philippe Ducher
2. Colombian Necktie - Roger Walmann
3. Finders Keepers - Åke Svanstedt
4. Torvald Palema - Åke Svanstedt
5. Oiseau de Feux - Fabrice Souloy
6. Garland Kronos - Lutfi Kolgjini
7. Adams Hall - Åke Svanstedt
8. Global Investment - Olle Goop
9. Triton Sund - Stefan Hultman
10. Dig For Dollars - Jim Oscarsson

Michael Carlsson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2009-04-19.