Nyhter från Kanal 75

Procenten talar för Meilinks stjärna

2009-02-27 20:52 #0 av: ThomasH

Året har börjat starkt. Två starter - två andrapris. På lördagen är det dags för en fullträff för Mantorps Diederik Meilink och hans V75-hopp Fiona Southwind.

Diederik Meilink är en mästare på att hitta lämpliga uppgifter för sina hästar. I fjol hade Mantorptränaren ett toppår och stallets hästar vann 27 procent av sina starter.
Platsprocenten var hela 62,5 procent.
- Det är siffror jag är stolt över.
Stallets stjärna är stoet Fiona Southwind som tjänade drygt 360 000 kronor förra säsongen. Alf Palema-dottern vann fyra lopp och visade med eftertryck att hon håller V75-klass.
- V75-segern på Jägersro var årets höjdpunkt, säger Diederik Meilink.

Gör alltid sitt bästa
Det femåriga stoet har inlett 2009 starkt och har två plusbetonade andraplatser i bagaget när det på lördag är dags för V75 igen. Tillsammans med kusken Torbjörn Jansson ser Fiona Southwind ut att bli betrodd i V75-6.
- Hennes styrka är att hon har en bra inställning och alltid gör sitt bästa, säger Diederik Meilink.
Trots besvärliga träningsförhållanden i Gusum låter Diederik Meilink förväntansfull inför lördagen.
- Hon kändes förbättrad senast och med den genomköraren ska formen vara bra. Annars är det urusla träningsförhållande här. Faktiskt den sämsta vintern att träna sedan jag flyttade hit för åtta år sedan.

Startsnabb
Fiona Southwind är kvick från start och har fått ett intressant läge med spår två bakom startbilen.
- Hon är snabb ut, men kusken får fria händer.
Dina taktiska funderingar?
- Åby har dubbla open stretch, men det är inget jag gillar. Att vinna via open stretch skulle inte kännas som en riktig seger, säger Diederik Meilink.
Gör du några ändringar?
- Jag väntar med att sko henne eftersom det är svårt att veta hur banan blir. Men hon har fötter för att klara barfota och jag är sugen att rycka alla skorna.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Bilden Publicerad t o m 2009-03-05.

Anmäl
2009-03-17 01:24 #1 av: Holkyklubbanloob

Procenten på Vodka är den ej minst 37?
Du får nog jobba lite meleinik!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.