Nyhter från Kanal 75

Nurmos låter resultaten tala

2009-02-13 23:30 #0 av: ThomasH

Inför V64 i onsdags låg han lågt. Då blev det tre segrar. Inför V75 låter han uppåt - och hoppas kunna spräcka årets "nolla". - Ja, jag tycker det, säger Solvallatränaren som helst vill att resultaten ska tala själva.

Vi möter Timo Nurmos i samband med inspelningen av "Ut med språket" på Solvalla på onsdagen. Vi börjar med att fråga om det finns någon förklaring till att årets siffror ligger 40 procent ner jämfört med samma tid i fjol.
- Jag tittar aldrig bakåt.
Timo Nurmos svar är kort och han vägrar att ens se ner i våra papper.
Istället ger hans hästar ett klart besked några timmar senare i V64-tävlingarna.
Det blir en trippel.
Så var det med den svackan...

Hoppas på en inbjudan
Att Timo Nurmos är en mästare på att träna vet vi. Att han själv är flitig i löparspåren vet vi också, men något Stockholm Marathon är inte aktuellt i år eftersom det kolliderar med Elitloppet.
- Då kommer jag att vara på Solvalla. Det får kanske bli New York Marathon istället, säger Timo Nurmos.
Solvallatränaren tränar stallets stjärna Sahara Dynamite för Elitloppet.
- Jag hoppas. Men, det är ett inbjudningslopp.

Fem stjärnor
Vi ber Timo Nurmos plocka ut de fem hästar från hans stall som kommer att tjäna mest pengar i år. Efter en stunds funderande och genomgång i träningslistan får vi fem spännande namn, bland annat ett treårigt sto som är ostartad...
- Target Hoss, Sahara Dynamite, Yanantin Boko, Yield Boko och Recos Lady.
Target Hoss är ett fyraårigt finskt sto som vunnit sju av åtta starter i karriären och tjänat 998 635 kronor.
Sahara Dynamite är en femårig hingst som vunnit 20 av 25 starter och tjänat 6 322 530 kronor.
Yanantin Boko är en fyraårig hingst som vunnit fyra av fem lopp och tjänat 560 000 kronor.
Yield Boko är en fyraårig hingst som vunnit nio av tio lopp och tjänat 1 075 000 kronor.
Recos Lady är ett treårigt ostartat sto med dubble elitloppsvinnaren Varenne som pappa.

Flera V75-chanser
Timo Nurmos startar fem hästar inom V75-spelet på hemmabanan. Om han låg lågt inför trippelsegern i onsdags så låter det betydligt bättre inför lördagen och mycket talar för att stallet spräcker årets "nolla" på V75.
Vi har saxat ur hans genomgång på egna hemsidan:
- Quartermaster (V75-2) gav upp från ledningen senast och var inte som bäst. Innerspåret var löst och krävande och han fick mjölksyra. Vi har inte hittat några fel på hästen och provar igen. Den korta distansen är en fördel gentemot senast. Läget blev också bra och han är snabb ut. Hästen hade tränat helt normalt inför förra starten och näst senast vann han med krafter kvar. Men efter senaste insatsen får man ligga lite lågt. Normalt sett borde han vara långt framme, men nu är det svårbedömt hur långt det räcker.

"Tror att han segerstrider"
- Crown Kemp (V75-3) var riktigt fin vid segern senast. Han hade propparna kvar i öronen och det fanns sparade krafter i mål. Jag provade att köra med lättare bakskor senast och det fungerade bra. Men på lördag är det tänkt att han ska tävla barfota runt om ifall banan tillåter. Hästen har tränat bra efter förra starten och känns fortsatt fin. Jag tycker även att han var bra i första starten för oss på Bergsåker. Han är snabb ut och läget kan man inte klaga på. Jag måste vara optimistisk och tror att han segerstrider.
- Harmonic Silvio (V75-3) hade ett dåligt utgångsläge senast men spurtade bra till tredjeplatsen. Men jag trodde faktiskt att han skulle vinna in på upploppet. Han hade inte startat på tre veckor och avsaknaden av lopp spelade nog in lite. Det var nog det som avgjorde att han inte vann loppet. Efter den starten har han tränat på som vanligt och känns bra i jobben. Men den här hästen har ingen tur med spåren. Nu fick han återigen spår tolv i gulddivisionen och det blir svårt att nå fram. Han får smyga med och hoppas på hårt tempo.

"På väg mot toppformen"
- Don Cascade (V75-4) har galopperat bort sig två gånger i rad och är åtgärdad efter senaste starten. Efter en liten vila känns han återigen fin i jobben. Det är en stark och rejäl häst som duger bra i sin klass. Han är inte så snabb iväg och risken finns att han blir över från innerspåret. Men löser det sig under vägen tror jag att han är långt framme. Jag förväntar mig en bra insats och normalt sett är han travsäker.
- Bobo Hope (V75-6) gjorde ett mycket bra lopp senast. Han fick inleda i tredjespår i 1.10-tempo och sedan vandra i "dödens" resten av loppet. Han fullföljde starkt till tredjeplatsen och kändes bra enligt Jorma. Det här är en häst jag håller mycket högt. Han är faktiskt inte mycket sämre än Sahara Dynamite. Med två lopp i kroppen är han på väg mot toppformen. Läget behöver inte vara så tokigt och vi får hoppas att han får en bra resa i hårt tempo. Då kan han avsluta bra för hästen fungerar både i ledningen och bakifrån. Jag måste vara optimistisk om hans chanser.

Lars-Ove Pettersson, Kaal 75

Bilden publicerad t o m 2009-02-20.

Anmäl
2009-02-15 02:18 #1 av: staketkusken

Dags sluta tro på denna Bob Hope nu;)
DÅ vinner den väl nästa lopp!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.