Nyhter från Kanal 75

Hallå där...

2009-01-17 00:28 #0 av: ThomasH

...Lutfi Kolgjini som toppar både kusk- och tränarligan i V75 och har flera nya vinstchanser på lördag. Dessutom är han nominerad till titeln Årets Tränare på hästsportens gala på fredagskvällen. Du har tidigare bojkottat travgalan, hur blir det i år?

- Nog finns det anledning att bojkotta... Men eftersom jag lovat att agera prisutdelare så kommer jag vara där den här gången.
Tycker du att du själv borde bli Årets Tränare?
- Nej, det är jag inte värd. Jag vann bara två stora lopp förra året. Man ska prioritera de som vinner de viktigaste loppen och som jag ser det är det hugget som stucket mellan Timo Nurmos och Stefan Hultman.
Vem borde bli Årets Häst då?
- Commander Crowe har ju inte vunnit något större så jag tycker trots allt att det är Opal Viking. Han har gjort god reklam för svensk travsport internationellt.
Du vann fyra V75-lopp under årets första omgång och har flera chanser på lördag. Stämmer det att du satsar hårdare på V75 nu än tidigare?
- Ja, definitivt. Jag har fått in fler starthästar i träning och samtidigt tycker mina största hästägare att det är väldigt trevligt att vara med där.
Så nu satsar du på att hålla undan i ligorna?
- Inte alls. Jag har ingen ambition att leda några ligor, det har jag inte haft på många år. Min ambition är att köra in så mycket pengar som möjligt och att vinna några stora lopp varje år. De äldre hästar jag har nu kommer snart att tjäna pengar och gå upp i klass då det blir värre att hävda sig. Ska jag fortsätta vinna V75-lopp hela året måste det komma in nya starthästar under tiden.
Nog med kallprat, ranka dina vinstchanser på lördag!
-  2 Joel Cortina (V75-6) tror jag stenhårt på. Det är bästa chansen på pappret och på läget. Han känns ruggigt fin i jobben, till och med bättre än inför förra starten då han gick väldigt starkt och jag siktar mot ledningen.
- 9 Staro Borderline (V75-1) var underbar i sista jobbet och verkar ha gått framåt ytterligare av förra loppet. Min känsla är att hästen är minst lika bra bakifrån då hon får spara sin speed så henne rankar jag näst högst.
- Sedan får det bli 5 Temanyl (V75-7). Jag var helt inne på att han skulle vinna senast och det stämde. Kapaciteten har alltid funnits där och nu verkar hästen äntligen ha hittat rätt mentalt också. Han känns också fin efter senaste starten och kommer eventuellt att gå barfota nu. Jag har stor respekt för 4 Derby Clipper, men tycker att han ska räknas.
- Fyra sätter jag 13 Excallibur (V75-3).  Hästen känns hur fin som helst, det bara spritter i honom och han verkar ha hittat en växel till. Jag vägrar tro att jag är chanslös i något lopp och är väl den ende här som tror att det går att slå 14 Commander Crowe. Om vi får följa honom till upploppet kanske det går att växla förbi på speed.
- 10 Robin K. (V75-4) var sjuk senast och fick stå över två veckor efter det. Han har inte tränat snabbare än 1.18/1 600 meter och jag misstänker att det fattas lite till formen. Normalt duger han bra i klassen, men den här gången ligger jag lite lågt.
- 1 Quick Trip (V75-3) svek senast och har fått en omgång träning. Nu känns han riktigt fin. Jag tror han behöver det här loppet i kroppen och är nöjd om han tjänar pengar, däremot bör han passas framöver.
Hur många V75-lopp ska du vinna på lördag för att vara nöjd?
- Minst två.

Robin Johansson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2009-01-23.

Anmäl
2009-01-19 01:25 #1 av: Marjonkabombasa

Hallå där ludde hur gick det i helgen?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.