2009-01-02 00:28 #0 av: ThomasH

...som har en hel hög med segerchanser när Jägersro på lördag arrangerar jackpotkryddade V75-tävlingar, där en ensam vinnare med sju rätt kan bli 45 miljoner kronor rikare.

Du blir favorit med Excallibur direkt i V75-inledningen. Vad kan du säga om honom?
- Han startade i Paris senast och hade kunnat vinna då om hans sulky inte hade krokat ihop med en annan 400 meter från mål. Den långa distansen som gäller nu är inga problem för honom och läget är bra då han är startsnabb. Formen är bra och man kan lugnt säga att det är bra segerchans.
Även Staro Borderline (V75-2) blir hårt betrodd. Hon återkom efter tävlingspaus senast. Vad tyckte du om den insatsen?
- Hon fick en paus efter Solvallastarten och var inte alls hårt tagen inför loppet senast där hon kom ut och dansade runt. Det var mycket bra gjort av henne att vinna på det sättet och Johnny (Takter) sa att hon var helt okörd. Hon är naturligt startsnabb och kommer få en bra position trots spår långt ut på vingen.
I V75-3 låter du Paul November göra debut i högsta klassen. Hur går tankarna?
- Han gick bra senast men jag gjorde misstaget att köra honom utan framskor. Han gillade inte det och kändes inte fin någon gång. Den här gången ska han gå med skor. Eftersom det inte är den värsta gulddivisionen tror jag att han är med där framme. Han är startsnabb och formen verkar bra. Tar han ledningen kör jag där men Copper Beech blir nog ändå svårslagen.
6 Chili Ås (V75-4) var blek senast. Fanns det någon förklaring?
- Det visade sig att han hade lite skit i halsen. Det var inga stora grejer men det räckte för att han skulle prestera under sin form. Han fick stå över tre jobb och nu är allt bra med honom. Han känns stark och fin i jobben och det ska inte vara någon fara med formen. Den här hästen duger definitivt i sin klass.
I V75-5 har du ingen häst men i de två avslutande avdelningarna kör du två fina hästar. Vad kan du berätta om dem?
- Temanyl (V75-6) har gjort två bra insatser på slutet och framförallt senaste insatsen var riktigt bra. Han vann hur lätt som helst och visade att han fått tillbaka sitt självförtroende. Han har galopperat någon gång men jag tror att han ska kliva iväg felfritt. En intressant grej är att jag ska prova honom barfota runt om för första gången.
- Ivanhoe Diamant (V75-7) var jag lite besviken på senast men med facit i hand hade jag varit för snäll mot honom i träningen och han ska gå framåt rejält med loppet. Jag kan inte motståndet men formen är uppåt och han kommer att gå barfota.
Vilka av dina V75-hästar ska man strecka om man vill vara med och dela på jackpotmiljonerna?
- Ingen av dem är chanslös. Excallibur och Staro Borderline är toppchanser. Så vi kan väl säga att det är två toppchanser och resten halvchanser.

Ola Johansson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2009-01-07.