2008-12-18 01:18 #0 av: ThomasH

Hallå där Solvallas sportchef Mattias Stenby som är med och arrangerar tre (!) V75-omgångar inom loppet av åtta dagar i juletid. Det travas nu på lördag, kvällen före julafton samt den 27 december på Solvalla. Du blir inte mycket till hjälp hemma med griljering av skinka och andra julförberedelser i år?

- Det kan man nog påstå. Vi brukar fira med släkten hemma i Örebro och stå för olika saker till julbordet. Det bästa vore om vi i familjen bara kunde bidra med några sillburkar den här julen.
Har du varit med om att köra V75 så tätt tidigare?
- Nej, det här blir något extra. Vi fick ju ta över V75:an i helgen av Åby på grund av hästinfluensan och det blir mycket extra att stå i för oss som bana. Bara att ringa runt och få alla människor på plats tar tid. Vi måste ha tag i totopersonal, funktionärer, vakter, veterinär, restaurangmänniskor, ordna så att vi får ambulansen på plats under tävlingsdagen och så vidare. Vi tar även över lunchtravet den 23 december och måste ordna med personal både på dagen och kvällen.
Kvällen före julafton blir det i stället för V64 en extra V75-omgång, enligt känt uppesittarkvälls-mönster Vad händer då?
- Vi som bana kommer inte precis att satsa på att få hit någon publik. Det här blir en dag för systemet, en dag vi kör av så att säga. Omsättningsmässigt blir det en bra dag men vem går på trav kvällen den 23:e? Travet direktsänds i TV4 Sport så på så sätt blir det en uppesittarkväll.
Men du kanske lyxar till det och hoppar över den här dagen på jobbet?
- Nej, jag jobbar som vanligt. Vi åker efter travet jag och familjen för en traditionell jul på ett ställe som heter Lekeberg en bit utanför Örebro där mina föräldrar och systrar har sina sommarstugor.
Åby har fått ställa in flera tävlingar på grund av hästinfluensan. Hur stor är risken att även Solvalla får bomma igen?
- Risken finns ju alltid. Vi har dock vidtagit alla försiktighetsåtgärder vi kan och isolerat stallbacken där det för dagen står 35 hästar som alla är vaccinerade och omvaccinerad den senaste veckan. Banan är stängd för fortkörning. Det känns som vi har bra koll.
Har du något annat spikförslag utöver Commander Crowe att bjuda på till lördagens V75:a?
- Den första häst jag såg när jag fick se startlistorna var 1 Quartier Latin (V75-5). Svanstedts häst visade enorm fart efter galopp senast och sprängde nästan ljudvallen på bortre lång innan det blev galopp igen. Kolossalt bra. Håller han sig bara på benen
måste det vara toppchans att han vinner.

Fotnot:
Uppesittarkvällen med Extra V75 23 december sänds som vanligt direkt i TV4-Sport. Det blir även ett lopp i Bingolotto i TV4 den kvällen. Den sista V75-avdelningen ska sändas live i Bingolotto klockan 21.30.

Mikael Wikner, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2008-12-23.