2008-11-29 00:32 #0 av: ThomasH

...travtränare från Mantorp vars häst Livi Barcelona ofta tävlar i V75. Det blir en ny start i V75-7 på lördag. Efter den senaste segern i Gävle skreks det om att hästen hade hjältemod och var heroisk.

- Det blev lite väl upphaussat tycker jag. Visst var han bra men samtidigt gjorde han vad jag hade förväntat mig av honom. Han har toppform nu och då blir han inte trött. När han är i ordning kan han springa nästan hur länge som helst.
Då är han inte stel och kantig då efter segerloppet?
- Inte det minsta. Han var inte trött efter segern. Han fick gå i hagen fem-sex dagar efter den starten som brukligt och sedan har vi tränat på som vanligt. I dag fick han det sista jobbet inför starten på lördag. Ett lugnt och städat jobb och allt kändes bra.
En av världens bästa kuskar, Jorma Kontio, hoppar in i ditt ställe på lördag. Vad ger du Kontio för körorder?
- Jag säger ingenting (skratt)! En av många fördelar med den här hästen är att jag kan anlita vem som helst av mina kolleger i Sverige för att köra honom. Alla har sett Livi Barcelona och vet vad hästen går för.
Vad tror du om chansen att Livi Barcelona tar en ny seger i V75?
- Han har slagit alla de här hästarna förut och ska så klart räknas med vinstchans. Stig H:s häst (8 Steel Pepper) har han inte mött men det är första starten i silverdivisionen där. Lutfi Kolgjinis 3 Excallibur kan kanske kliva iväg och få överta ledningen. I så fall blir den hästen svårslagen tror jag. Om Livi Barcelona klarar att ta ner Excallibur...ja då kanske vi kan börja tala om en heroisk insats. Samtidigt vet man inte riktigt vad min häst kan eftersom han aldrig behövt bruka sig för fullt.
Livi Barcelona ägs av ett konsortie med 23 andelar, Stall Djungelflickan (Tomas Johansson äger fyra andelar) Kommer någon av ägarna att vara på plats på Jägersro på lördag?
- Absolut. Sex, sju stycken av ägarna har inte missat ett lopp han gjort. Ytterligare fyra, fem har bara missat något enstaka lopp. De hyr minibuss och åker var än hästen startar.

Mikael Wikner, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2008-12-05.