Nyhter från Kanal 75

Vilka är de rätta jackpotdragen?

2008-11-06 22:36 #0 av: ThomasH

V75 med årets största pott att spela om. Det är V75 med dubbeljackpot i Gävle på lördag. Tips och funderingar inför omgången av sportchefer, tränare, kuskar, programledare, journalister, banmästare och kommunalråd. En ensam vinnare kan ro hem 55 miljoner kronor på lördag. Här kommer lite funderingar om spikar och luringar.

Tommy Åström, sportchef Gävletravet.

Sunda spiken:
5 Commander Crowe (V75-3) tycker jag är den bästa spiken. Jag tror att han får överta ledningen tidigt och sen ska det vara slut.
Chansspiken:
7 T.M. Avenue (V75-6) har ett vingelläge med spår sju bakom bilen. Men jag tror att han är han så stark att han kan vinna det här även från utvändigt ledaren.
Luringen:
10 Pine Brook (V75-2) gick ett fruktansvärt upplopp senast på Hagmyren till andraplatsen. Spår tio är ett risigt läge men kommer hon bara till lite har hon alltid kvar en trudelutt till slut.

Roger Nygren, travjournalist TT Spektra och Arbetarbladet i Gävle.

Sunda spiken:
5 Steel Pepper (V75-1) har utvecklats något fruktansvärt hos Stig H Johansson och var mycket fin senast.
Chansspiken:
6 Livi Barcelona (V75-7) är en mycket gedigen häst som står på tur för att vinna. Senast gjorde han hela grovjobbet själv och fick stryk av en häst som smugit med på open stretch. Kan bli revansch nu.
Luringen:
7 Louis Chap (V75-2) är förvånansvärt lite streckad på V75. Jag fattar inte hur det kan vara så eftersom jag gillar den här mycket. Det är ett jämnt lopp och med lite klaff så...

Jörgen Sjunnesson, catchdriver från Jägersro som kör många hästar i Gävle V75.

Sunda spiken:
3 Jaded (V75-3) har det bästa läget och Commander Crowe kommer förmodligen att få gå utvändigt om honom. Det känns som att det är fördel Jaded den här gången.bara han nu kan lämna de hetsiga tendenserna hemma.
Chansspiken:
1 Humble Broline (V75-4) är en rolig spik på läget. Jag vet att Peter är väldigt nöjd med hästen som även kan öppna bra bakom bilen. Inga ruggiga snabbstartare med i övrigt som det ser ut och får Humble Broline bara bestämma lite blir han inte lätt att ta ned.
Luringen:
12 Ganador (V75-6) kör jag åt Kari Lähdekorpi. Spår 12 är normalt sett helt iskallt men hästen har svarat för två snabba avslutningar i de senaste starterna och med lite tur och tempo på loppet kan jag sitta bakom luringen här.

Roger Fyhr, banmästare Gävletravet.

Sunda spiken:
5 Steel Pepper (V75-1) har jag läst mig till ska vara bra. Hinner inte hänga med så mycket i tippningen för egen del men den här blir min spik i alla fall.
Chansspiken:
3 Jaded (V75-3) har jag sett några gånger på slutet och jag tycker att den såg väldigt fin ut senast. Kan få ett lopp i ledningen här och blir han inte för hetsig kan det hålla hela vägen.
Luringen:
2 Bokli Eld (V75-5) har ett bra spår medan de värsta konkurrenterna har spår sju och nio. En speedig häst och att Örjan Kihlström hoppar upp och kör är ingen nackdel.
Banmästaren om lördagens underlag:
("Vi har haft kallgrader i några dagar nu. Enligt prognosen idag torsdag ska det bli några grader plus framöver, eventuellt nederbörd i form av regn fredag kväll och lördag morgon. Det är alltså svårt att redan nu uttala sig om banan").

Hans G Lindskog, programledare och referent.

Sunda spiken:
9 Järvsöfaks (V75-5) vinner mest troligt och det är bara att spika. När det är så mycket extrapengar i sjurättspotten som nu gäller det att få sju rätt och inte göra det svårare än man behöver för sig som spelare. Jag spikar även 5 Commander Crowe (V75-3). Två bra spikar.
Chansspiken:
9 Robin K. (V75-4) har Lutfi Kolgjini höga tankar om. Kom bort lite i den senaste starten och blir lite bortglömd nu. Överkomligt motstånd.
Luringen:
6 Livi Barcelona (V75-7) blir ganska påpassad och det är egentligen fel att lansera den som en luring. Jag gör det ändå. Han var lysande senast och hade vunnit loppet om det inte varit open stretch på Åby. Nu är det Gävle och inget open stretch. Hästen har fått tre lopp i kroppen efter en paus och nu är det dags för seger.

Per Johansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Gävle.

Sunda spiken:
5 Steel Pepper (V75-1) har varit väldigt bra i två starter på raken, insatsen näst senast i Hudiksvall var särskilt imponerande. Läget nu talar för att det ska kunna gå vägen igen.
Chansspiken:
1 Next Tee (V75-6) ser ut att kunna ta ledningen från sitt innerspår - och det är ju enklast att vinna den vägen. Det är ett väldigt öppet lopp och man sparar många streck om man väljer att chansspika.
Luringen:
11 Paul November (V75-7) kan få ett bra smyglopp från det här spåret. Det ser ut att kunna bli överpejsat (kört i ett hårt tempo från början) och då tror jag Paul November slår av dom till slut.

Fredrik Persson, Kalmartränare i högform med 12 Chimall T.T. i V75-2 till start på lördag.

Sunda spiken:
5 Commander Crowe (V75-3) är Sveriges bästa äldre häst. Han tar nog ledningen här, eller så blir det vinnarhålet bakom en spishet Jaded. Jag tror han grejat det här.

Chansspiken:
7 Mörtvedt Jerkeld (V75-5) blir mitt val. Jag tror att åldern tar ut sin rätt sista biten och att Järvsöfaks förlorar. Mörtvedt Jerkeld går bäst med hårt tempo hela vägen. Passas med Jim Frick.

Luringen:
6 Livi Barcelona (V75-7) är på väg upp genom klasserna. Ser ut att kunna få en "vilsam dödens" här och sätter dit nosen sista biten.
Min egen häst (12 Chimall T.T. i V75-2) står som det känns 20 meter sämre till gentemot en sån som Friday Starlight. Spår 12 är inte kul en sådan här gång. Men jag har inte gett upp, min häst ska streckas.


...

Se Vinnare V75 i TV4! Med start på lördag sänds V75 18.00-18.50 i TV4 (den långa travsändningen har tagit vinteruppehåll).
Se Gävle V75 på internet. I samband med den dubbla jackpoten bjuder ATG alla kunder med ATG-konto på ett endagsabonnemang på Live-sändningen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2008-11-13.

Anmäl
2008-11-07 21:55 #1 av: ina-scot

AVD 1 CATCH THE FLAX och SUPERIOR DUST

AVD 2 MINT SPIRIT

AVD 3 NARVAL D´ECAJEUL + ADAMS HALL

AVD 4 POWER VICTORY

AVD 6 COKTAIL WILL

LYCKA TILL ALLA med jakten på MILJONERNA, detta är riktiga miljon drag, absolut inte borta med lite flyt

Anmäl
2008-11-08 00:05 #2 av: Hannna

Bästa spik: Steel Pepper

Chansspik: Adams Hall

Anmäl
2008-11-10 01:41 #3 av: Marjonkabombasa

Synd man ej kom hit tidigare. Hade Teaser Älegance och Coctail Will som drag.
Luringarna var Adam Hall Livi Barcelona Louis Chap.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.