2008-12-18 20:28 #0 av: ThomasH

...vars Reveur Sand (V75-5) ser ut att bli klar favorit i V75-5 på lördagen.

Fem segrar på sju starter i år. Hur höga tankar har du om Reveur Sand?
- De blev ju högre när Johnny Takter, som kört honom flera gånger, gav sitt omdöme. När han säger att det är en riktigt bra häst så har jag en känsla av att det är det, även om jag naturligtvis har känt det själv också. Hur långt hästen sedan kan gå går bara att spekulera i men det är en riktigt bra häst det här.
Hur ser du på uppgiften den här gången?
- Motståndsmässigt är det väl Quartier Latin emot men som jag ser det är spår fyra det värsta motståndet. Reveur Sand har varit känslig i munnen och när man då måste ta i honom från snäva startspår kan han bli stötig och bökig.
Hur stor är galopprisken?
- Hade du frågat för sju, åtta månader sedan hade jag sagt 90 procent, men det kan vi åtminstone krympa till 50 procent nu. Han har stabiliserat sig och blivit bättre i munnen nu när han fått starta på.
Han gick utan framskor för första gången senast. Gav det någon effekt?
- Det var ett test och eftersom det föll ut med seger var det ju bra. Men det gav ingen stor effekt och han hade kanske vunnit ändå. Som vädret är ska banan vara skonsam på Solvalla och då kör vi utan framskor igen.
Hur tycker du att spelarna ska behandla Reveur Sand?
- Han kommer väl knappast stå över fyra gånger pengarna och till såna odds är det alltid tufft att spela, oavsett vilken häst det är. Men det är en självklarhet att strecka honom på V75.
Slutligen, vad önskar du dig i julklapp?
- En seger på V75 såklart, avslutar Svanhall med ett skratt.

Ola Johansson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2008-12-25.