2008-12-24 23:39 #0 av: ThomasH

Årets sista V75-omgång. Många jagar en efterlängtad V75-seger. Triton Sund jagar ett svårslaget V75-rekord.

Triton Sund har gjort 18 starter i år, tagit nio segrar och samtliga har varit på V75. Totalt har det blivit 23 starter i rad på V75, men rekordet han jagar är antalet V75-vinster under ett år. Just nu delar han rekordet med Tout ou Rien som vann nio segrar på V75 för Lutfi Kolgjini under 2002.
Tout ou Rien inledde sin klättring i klass II och avslutade året med att vinna gulddivisionen och Konung Carl XVI Gustafs Silverhäst. I samma lopp lär årets lördagsföljetong bli stor favorit. Vid seger slår Triton Sund ett svårslaget rekord med tio V75-vinster på ett år, samtliga dessutom tagna i gulddivisionen.
- Någon medveten matchning mot just V75 har det kanske inte varit, men dom största loppen går ju på V75 numera. Förutom SM och Sundsvall Open Trot har det blivit tre finalsegrar, så resultatet går det inte att klaga på, säger Tommy Berghagen, talesman i stall Hultman när chefen själv fixar med julbestyren.
Hur verkar det inför lördagens start i V75-3?
- Förutom spåret ser det bra ut. Triton Sund har hållit en fantastisk fin form i år och trivs verkligen med livet. Han är fortsatt pigg och fin i jobben och tål att göra jobbet själv i loppen. Det är klart att vi har stora förhoppningar. Balansmässigt har jag inte hört att det ska bli någon ändring, men om han går barfota igen beror ändå på hur underlaget blir nu i vintertider.
Vad händer sedan med Triton Sund?
- Matchningen mot Prix d?Amerique står fast. Stefan har planlagt varje träningsjobb en månad framöver och vi siktar på att gå ut direkt i det stora loppet, det är inget annat som gäller.
Vad tror du om finaldagens andra starthäst från stall Hultman, Midnight Serenade i V75-4?
- Han drog också "Svarte Petter" med ett åttondespår. Senast blev han lite för ivrig från start men gick bra efteråt och har suttit fast med krafter kvar två gånger i rad. Han har bra form och fin styrka, men spåret drar ner förväntningarna. Han behöver lite tur med löpningsförloppet men jag vågar inte räkna bort honom, han kan vara ett roligt garderingsbud, avslutar  Tommy Berghagen.

Roger Sundvisson, Kanal 75

Bilden Publicerad t o m 2008-12-29