2008-10-30 22:16 #0 av: ThomasH

Device i Breeders' Crown-final. Hemmaidolen Acclaim i gulddivisionen. Efterfest med fansen. Håkan "Hockey" Eriksson har mycket att stå i när hemmabanan Eskilstuna arrangerar V75. Det är stort pådrag i Eskilstuna i helgen. V75-cirkusen gästar stan och för första gången avgörs alla fyra Breeders' Crown-finalerna på en och samma dag. - Man är laddad till tänderna, konstaterar Håkan Eriksson, som har en minst sagt fullspäckad lördag att se fram emot

Först är det tävlingar med fyra V75-hästar till start och efter det väntar stor fest med den egna fanklubben "Hockeyligan".
- De "håller på" med en hel del faktiskt och festen lär jag ställa upp och gå på.
Tror du att "Ligan" kommer att vara nöjd med dig när festligheterna drar i gång?
- Vi får hoppas det, säger Eriksson med ett skratt.
- Men jag tror att de är nöjda hur det än går i och med att de tycker om trav i största allmänhet och att det nu dessutom är folkfest och mycket fina tävlingar. Men det klart att det skulle bli lite extra om Acclaim eller någon annan av våra hästar vinner.

Kan frälsa fansen direkt
Redan i den inledande V75-avdelningen, tillika Breeders' Crown-final för fyraåriga hingstar och valacker, har Eriksson chansen att frälsa sina fans.
- Device (V75-1) känns bra och är uppåt i form. Men han möter de absolut bästa fyraåringarna och han har varit snäppet precis under dem och hackat tidigare. Därför måste han ha tur med positionerna och ett smörlopp för att räcka. Men är man med kan allting hända och jag är realistisk optimist.
Nästa häst som "Hockey" svingar sig upp bakom är fanklubbens absoluta favorithäst Acclaim (V75-3).
- Han känns jättefin på alla sätt och vis men som det ser ut kommer Jaded till ledningen och då blir det inte så lätt. Men Acclaim känns uppåt i form även om han inte har toppform och skulle han få ett jättebra lopp och allt stämmer till 100 procent vet man aldrig...

Bästa chansen avslutar
I V75-7 har Eriksson två hästar till start och där kommer också den på pappret bästa segerchansen i form av Casanova Chip.
- Han har det bästa utgångsläget av alla mina hästar och bra form. Det ser jättebra ut.
Du kör själv Carpaccio. Vad kan du säga om honom?
- Han är mer svårkörd, det är lite mer stridsvagn över honom, och därför valde jag att köra honom. Han har också uppåtform. Han åkte på en halsinfektion till starten i Gävle och i finalen gången efter var han frisk men hade stått över jobb. Senast spurtade han jättebra från svårt läge.
- Jag tror att båda mina är med långt framme med bra lopp men eftersom Casanova Chip har bästa läget är väl han den som har bästa chansen på förhand.
Hur det än går för Hockey och hans hästar kommer det sannolikt att råda Hockeyfeber i Eskilstuna på lördag. Det kommer Hockeyligan att se till.

Ola Johansson, Kanal75

Bilden publicerad t o m 2008-11-06.