2008-11-14 18:31 #0 av: ThomasH

Storasyster Queen L. tjänade 17,5 miljoner kronor och var en världsstjärna. Nu är det dags för lillebror Minotaur L. är göra debut på V75. Femårige Minotaur L. är yngst och den sista i en syskonskara bestående av 16 hästar

Äldst är 22-åriga Queen L. - världsstjärnan som tjänade nästan 17,5 miljoner kronor och gav Stig H Johansson en seger i Prix d´Amerique.
- När jag såg honom första gången på stuteri Broline sommaren 2003 var han nyfödd. Jag kommer ihåg att de berättade att det var sista avkomman till Attila L, berättar Håkan K Persson.
Nästa gång Axevallatränaren såg fuxen var på Elitloppsauktionen 2005.
- Han kostade 160 000 kronor.
Finns det några likheter mellan Minotaur L. och hans berömda storasyster?
- De har ungefär samma bläs på huvudet och så är båda fuxar. Annars är de inte lika, säger Håkan K Persson.
 
Imponerade i sista jobbet
På lördagen gör Minotaur L. debut på V75 och han ser ut att bli mycket betrodd av spelarna.
- Jag brukar köra lite tuffare intervaller med honom två dagar före start och som han kändes nu tycker jag att det ska bli kul att åka till Kalmar och prova. Har han en bra dag är han absolut så bra att han kan vinna ett sådant här lopp, säger Håkan K Persson.
Vad kan du berätta mer om intervallerna?
- Det var fyra intervaller i 1.15-tempo. Det var sättet som han gjorde jobbet på som imponerade. Han kändes väldigt pigg och laddad.
Minotaur L. har flera gånger visat att han är snabb i benen och från spår fyra bakom startbilen har Håkan K Persson taktiken klar.
- Han är väldigt snabb ut och det är ledningen som gäller. Han har dessutom visat att han trivs i ledningen. Han kommer att gå barfota, precis som han gjort på slutet.

Bästa chansen utanför V75
Axevallatränaren startar även hederstjejen Magnifik Girl, som är på väg mot sin andra miljon, i ett montélopp utanför V75-kupongen.
- Det ser bra ut på papperet och hon möter lite lättare motstånd än vad hon är van vid. Jag tycker att hon ska räknas tidigt. Normalt ska det vara en bättre vinstchans än Minotaur L., säger Håkan K Persson.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Fakta
Attila L.s avkommor, topp sex av 16:
Queen L. - 46 segrar och 17,5 miljoner kronor.
Kings Sugarboy - 25 segrar och 2,4 miljoner kronor.
Olympia L. - 15 segrar och 1,1 miljoner kronor.
Ataraxi L. - 15 segrar och 1,1 miljoner kronor.
Zeus L. - 15 segrar och 790 000 kronor.
Crownwinner L. - 7 segrar och 500 000 kronor.


Bilden publicerad t o m 2008-11-21.