Nyhter från Kanal 75

Hallå där, Erik Berglöf

2008-11-06 21:08 #0 av: ThomasH

Hallå där Karlstadstränaren Erik Berglöf som jagar andra raka V75-segern på lördag med hästen Next Tee (V75-6). Vad talar för att det ska bli en ny seger i Gävle?

- Det är väl att vi har ett bra läge med chans på ledningen och att han känts kanonfin i träningen inför det här loppet. Motståndet är tufft men det är en fin chans ändå tycker jag.

Vad sätter vi på minussidan då - att Next Tee riskerar att fastna i gröten om ni inte lyckas ta ledningen?

- Jag vet inte det jag...han är väldigt startsnabb den här och har bland annat öppnat 1.08 första 500 hemma på Färjestad en gång. Som jag ser det finns det ingen annan än 8 Cantab Hall D.E. som kan ta sig förbi oss från början. Jag har fått rapporter om att den visst ska vara hemskt från start. Det är inte säkert att den hästen ska laddas i början men om så sker kan det bli tufft att få någon ledning. I så fall blir det ett lopp i rygg på ledaren för Next Tee och en bra position ändå eftersom han även går bra bakifrån.

Next Tee är en "familjehäst" i ordets rätta bemärkelse - berätta.

- Så mycket mer familjehäst kan det faktiskt inte bli. Pappa Roy äger hästen, Johan (sonen) har haft stor del i skötseln och själv är jag både tränare och uppfödare. Lizzie Kemp, mamman till den här, har jag också fött upp.

Du var stor som tränare under 1980 och 1990-talen med flera storlopp på ditt samvete tillsammans med hästar som Copiad, Utini och Sans Rival. Segern med Next Tee för en månad sedan var din första inom V75 på sju år.

- Hästarna har inte räckt till i större sammanhang på några år. Nu ser det riktigt bra ut i stallet igen och jag kör som om varje lopp vore mitt första. Tänker hänga med ett bra tag till - om nu inte staten ska börja lägga ner en massa travbanor som de hotar med. Att man ska få sån skit kastat i ansiktet på sig! Vår näring som betyder så mycket för lantbruket, sysselsättningen - ja hela Sverige.

...
Se Vinnare V75 i TV4! Med start på lördag sänds V75 18.00-18.50 i TV4 (den långa travsändningen har tagit vinteruppehåll).
Se Gävle V75 på internet. I samband med den dubbla jackpoten bjuder ATG alla kunder med ATG-konto på ett endagsabonnemang på Live-sändningen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Bilden  publicerad t o m 2008-11-13.

Anmäl
2008-11-06 21:45 #1 av: arhiman

Ja du Erik du har ju inte direkt vunnit ihjäl dig sen Copiad. Men både du och jag vet Erik vart dina största lopp går.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.