2008-10-23 23:25 #0 av: ThomasH

Varför går det så bra nu? - Det är många faktorer. Hästarna har fått vara friska, vi har fått bättre material att jobba med, personalen fungerar fint. Sedan har jag nog utvecklats lite som tränare också. Under V75-finalerna kriteriehelgen tog stallet en dubbelseger - hur upplevde du den dagen…

Varför går det så bra nu?
- Det är många faktorer. Hästarna har fått vara friska, vi har fått bättre material att jobba med, personalen fungerar fint. Sedan har jag nog utvecklats lite som tränare också.

Under V75-finalerna kriteriehelgen tog stallet en dubbelseger - hur upplevde du den dagen?
- Otrolig, det var en helt obeskrivlig känsla. Det var bara min dag helt enkelt.

Är det rent av din största dag på travbanan?
- Ja, tillsammans med då Marcon Lady vann Breeders' Crown-finalen 1992. Då hade jag precis slutat skolan och börjat som amatör. Att jag och pappa kunde vinna ett årgångslopp med en häst vi tagit fram själva var enormt. Men nu håller jag kriterielördagen lika högt, jag hade ju aldrig vunnit på Solvalla tidigare.

Stig H Johansson sa i direktsänd tv att du var en av landets blivande stortränare - hur kändes det?
- Tyvärr hörde jag det inte själv, men andra har berättat efteråt. Det är stort. Stig H är ju den störste vi haft inom travet, tycker jag i alla fall.

Både Tom Raider och Mr Sunlight svarade för mäktiga prestationer då. Hur gjorde du för att toppa formen?
- Först och främst hade de inte startat på tre veckor innan. Jag körde mycket intervaller och ökade intensiteten sista veckan, då var det väldigt hård träning. Målet var att ha dem helt på topp och det lyckades verkligen.

Tror du Mr Sunlight är lika bra på lördag?
- Som han känns i träningen så finns det inget som tyder på att han ska vara sämre. Jag har kört ett liknande upplägg inför det här loppet.

Kan han skrälla på nytt?
- Ja.

Blir det samma offensiva taktik igen?
- Det tror jag inte går den här gången. Nu är vi mer beroende av att de andra hjälper till med farthållningen.

Ruby Silaz gör V75-debut  - vad är det för häst?
- Ett väldigt speedigt sto som utvecklats mycket på sistone. Det var inget större drag i henne i somras, men de två senaste månaderna har hon verkligen tagit åt sig min träning.

Har du ställt i ordning för seger?
- Ja, jag har laddat henne hårt hemma och tror på en bra prestation.

Vad bli taktiken där?
- Vi har fått ett bra läge med en häst struken innanför. Jag kommer att försöka få ledningen och blir det ingen tokkörning kanske jag fortsätter i den positionen.

Till sist har du även med segermaskinen Chimall T.T. som aldrig förlorat felfri. Är det en blivande topphäst?
- Han har ett stort steg kvar till dess. Men det finns en jädra kapacitet i honom. Det känns att han fortfarande inte är färdig, han är väldigt valpig och tunn i kroppen. Jag tror att det finns mycket utveckling kvar och att han blir ännu bättre nästa år.

Han är fallen efter Marcon Lady - vad betydde hon för dig?
- Jättemycket, hon var vår stora stjärna. Tyvärr har hon varit svår att få dräktig. Det här är faktiskt hennes första avkomma med en premierad hingst.

Finns det några likheter mellan mor och son?
- Ja, de påminner faktiskt mycket om varandra. De har precis samma kick i steget och är otroligt snabba. Ett plus för Chimall T.T. är att han är något starkare. Han har vunnit många lopp från dödens, det gjorde aldrig mamma.

 Är det bara galopp emot på lördag också?
- Man ska veta att han aldrig mött så här tufft motstånd tidigare. Men jag tror jättehårt på min häst, det gör jag.

Så V75-spelarna ska inte bli överraskade om det blir en ny dubbelseger för Fredrik Persson?
- Ingen skulle bli gladare än jag. Men tänker man efter är det nog rätt så orealistiskt. Att lyckas med det två gånger i rad menar jag. Kan jag ta en seger är jag otroligt nöjd.

Robin Johansson, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2008-10-30.