2008-10-17 22:26 #0 av: ThomasH

I drygt tio år har Ulf Elfving varit, som han säger själv: "en glad travamatör". Det hela började med en spelvinst på Dagens Dubbel. - Det handlade bara om några hundralappar, men jag minns att jag tänkte: Är det så här lätt, berättar Ulf Elfving. I dag lägger radioprofilen ner mycket tid och arbet…

I drygt tio år har Ulf Elfving varit, som han säger själv: "en glad travamatör". Det hela började med en spelvinst på Dagens Dubbel.
- Det handlade bara om några hundralappar, men jag minns att jag tänkte: Är det så här lätt, berättar Ulf Elfving.
I dag lägger radioprofilen ner mycket tid och arbete på sina V75-system.
- Äh, det är inte så mycket. Det brukar bli fredag kväll, halva natten och lördag förmiddag. Det är viktigt att läsa på annars kastar man pengarna i sjön.
I somras vann Ulf Elfving 130 000 kronor och för någon månad sedan ytterligare 50 000 kronor. Men den där riktigt stora vinsten väntar han fortfarande på.
- Faktum är att jag tidigare hade en svindyr iransk kaviar som jag skulle plocka fram för att fira med vid rätt tillfälle. Men tyvärr dröjde storvinsten och den hann bli dålig, säger Ulf Elfving och skrattar.
Som dock har laddat om.
- Jag kommer precis från en liten semester i Spanien där jag bland annat har köpt en ny burk kaviar. Jag har även en champagne på kylning utifall att...

Missar V75-debuten
Ulf Elfvings smak för det goda gör att han missar lördagens V75-tävlingar på plats på Hagmyren där hans Next Lavec gör V75-debut.
- Jag försöker hålla lördagarna fria från jobb, men nu hade jag ett jobb inbokat sedan länge, berättar den populäre radiorösten som ska vara konferencier på Kalix löjromsfestival.
- Det är i någon galleria och jag hoppas det finns ett ATG-ombud där så man kan smita in och se livesändningen.
Att Ulf Elfving kommer att vara nervös när V75-2 körs är ingen överdrift.
- Jag trodde jag skulle vara coolare när hästarna springer, men jag är jättenervös.
Treårige Next Lavec är en av två hästar som Ulf Elfving är delägare i. Båda hästarna tränas av Svante Båth på Bergsåker och räknas som stora talanger.
Förra veckan blev det två besök i vinnarcirkeln, först vann obesegrade Nemo Lavec i Umeå och sedan vann Next Lavec i Östersund.
- Det var askul.
Hur skulle du fira en V75-seger?
- Om det händer får jag väl plocka fram den där burken kaviar och även champagnen...

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Bilder för fri publicering t o m 2008-10-24.