2008-10-23 01:48 #0 av: ThomasH

- Hon ska enligt planen göra en start till efter Jägersrostarten på lördag. Därefter ska hon opereras. Får vi henne hundraprocentigt i ordning har vi större ambitioner med henne än de lopp hon varit med i hittills. Jag hoppas att hon får möjlighet att prova i Klosterskogens Elitlopp, och går det br…

- Hon ska enligt planen göra en start till efter Jägersrostarten på lördag. Därefter ska hon opereras. Får vi henne hundraprocentigt i ordning har vi större ambitioner med henne än de lopp hon varit med i hittills. Jag hoppas att hon får möjlighet att prova i Klosterskogens Elitlopp, och går det bra där finns ju Oslo Grand Prix, drömmer Hoppestad.
Tinita Love har på sina 28 starter i karriären tgit 18 segrar och bara varit utanför topp tre en gång. Det var när hon galopperade i ett större lopp som treåring och redan då förstod tränaren att något var galet.
- Hon hade börjat slå sig på bakbenen innan den starten och det är ett tydligt tecken på att något inte stämmer. Hon gick på kapacitet och talang hela treårssäsongen och när vi röntgade henne hittade vi en lös benbit i vänster bakkota. Den hade också gjort att hon fått avlastningsskador i bland annat höger framknä.
Också fyraårssäsongen innehöll problem för toppstoet och efter derbyt blev Tinita Love opererad.
- Det var rätt och slätt en avlastningsskada i ett framknä. Hon har fungerat mycket bättre efter operationen men det är fortfarande något som spökar i framknät. Det är det vi ska åtgärda efter säsongen.

Lika bra som Jetstile
Den här veckan fyller V75-spelet 15 år och det firas med en internationell V75-omgång med superpott på Jägersro. 65 miljoner kronor förväntas ligga i V75-potten och Tinita Love går ut från spår tolv i den tredje avdelningen. I sulkyn sitter som vanligt Geir Vegard Gundersen, som även brukar köra en av norsk travsports absolut bästa hästar, Jetstile.
- Geir Vegard har jämfört Tinita Love med Jetstile och förhoppningen är att hon ska kunna vara med i samma typ av lopp som de Jetstile har varit med i. Vi har inte fått visa botten i Tinita Love ännu, säger Hoppestad, som har stor respekt för motståndet på lördag.
- Jag har stor respekt for Russel November. Han avslutade väl 1.05,7 sista 500 meterna på Jägersro Hugo Åbergs-dagen. Gör han om det slår vi honom inte, det är inte möjligt. Classic Grand Cru är också bra, och jag är rädd för att det blir lågt tempo i täten. Geir Vegard får hitta en utvändig position. Drömpositionen är rygg på Russel November och är Tinita Love inom skotthåll in på upploppet kan det bli spännande. I så fall kommer jag inte våga titta...

Richard Ekhaugen, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2008-10-29.