2008-11-16 21:02 #0 av: ThomasH

Jorma Kontio och Zlatan Blou grejade en finalplats när de återstående uttagningsloppen till Grand Prix de L'UET kördes i Milano på söndagen.

Åtta hästar gick vidare från Solvallas uttagningslopp i onsdags. Efter fem strykningar var det endast åtta hästar, uppdelade i två heat, som gjorde upp om de fyra återstående finalplatserna till Grand Prix de L'UET (Europaderbyt) i Milano.
I det första heatet ledde Fabrice Souloy-tränade Quechua de Charue (Christophe Martens) från start till mål och bakom honom gick även Jean Baudrons Infinitif (Jean Pierre Dubois) till final.
Det andra heatet vanns av Baudrons Qualita Bourbon (Jos Verbeeck) och bakom henne styrde Jorma Kontio in Zlatan Blou till andraplatsen.
Zlatan Blou tränas av franske Fabrice Souloy och anledningen till att Solvallakusken Jorma Kontio satt i sulkyn är att hästen delägs av hans fru Päivi. Jorma Kontio är också kusk på den svenske kullettan Sahara Dynamite, som lekte hem sitt uttagningslopp på Solvalla i onsdags, och nu är frågan vilken häst Kontio kör i finalen i Milano 30 november.

Ola Johansson, Kanal 75

Finalfältet: Grand Prix de L´UET 2008:
Häst (Tränare)
Sahara Dynamite (Timo Nurmos)
Infatti November (Stig H Johansson)
Major Växus (Jim Frick)
Imola November (Lutfi Kolgjini)
Paper Moon (Stig H Johansson)
Iceland (Stefan Melander)
Evidence Ås (Stig H Johansson)
Qato Quattro (Svend Dyhrberg)
Qualita Bourbon (Jean Baudron)
Quechua de Charue (Fabrice Souloy)
Infinitif (Jean Baudron)
Zlatan Blou (Fabrice Souloy)