2008-10-27 20:44 #0 av: ThomasH

Sundbyholmstravet i Eskilstuna är en given vinnare i veckan. V75-omgången på lördag är nämligen en av de bästa som någonsin körts i Sverige. - Det riktigt vattnas i munnen när man läser startlistorna, säger sportchefen i Eskilstuna, Michael Wallin.

Det är helgens finaler i unghästserien Breeders´Crown som göra det där lilla extra. I år det första gången tre- och fyraåringarnas finaler inte sprids ut utan körs på samma bana, samma dag. Totalt fyra finaler ska avgöras på lördag, med de bästa unghästarna i landet. Klar förhandsfavorit i loppet för de fyraåriga hingstarna är Derbyvinnaren Sahara Dynamite. Annicka är hästen att slå i de treåriga stonas final. I loppet för de fyraåriga travdamerna ser det ut att bli en match mellan i första hand Lie Detector från Stefan Hultmans stall och Bobtail som tränas av Stig H Johansson.

Värstingar i V75-6
Godbiten kommer i V75-6, Breeders´Crown-loppet för de fyraåriga hingstarna, där publiken har att se fram emot ett omtalat revanschmöte, det mellan Maharajah och Yield Boko. Semifinalvinnarna Reven d´Amour, Knockout Rose och Brutus Sund är starka utmanare.
- Det värsta av det värsta. Ett mycket bra lopp som blev klart mer spännande efter semifinalen. Maharajah förlorade senast (Yield Boko segrade) men jag tror på honom här ändå. Rapporterna efter veterinärundersökningen har varit positiva och även ett "monster" som Maharajah har rätt att ha en dålig dag, säger Wallin om kriterievinnaren.

Den bästa dagen
Även guldloppet, V75-3, är bra för att vara en höstomgång. Här drabbar Jaded samman med bland andra hemmafavoriterna Dig For Dollars och Acclaim.
- Det är mycket bra klass även på övriga lopp, ruggiga tävlingar helt enkelt. Om man inte räknar omgångarna kring Elitloppet kan det inte ha körts så många bättre V75-dagar. Att få hela unghästeliten samlad en och samma dag är sånt man drömmer om som sportchef. Jag har jobbat på Sundbyholm i 16 år och det här är den bästa dagen jag varit med om under mina år på banan i alla fall, säger Michael Wallin.

Två spikar
Sportchefen har fått chansen att skryta av sig om den fina sporten. Vad har han då för tipsfunderingar till omgången på lördag?
- Jag tycker att det ser väldigt bra ut för Sahara Dynamite (V75-1) och Dude Kemp (V75-5). De blir mina spikar, säger Michael Wallin.

Mikael Wikner, Kanal 75

Bilen publicerad t o m 2008-11-03.