2008-10-28 20:43 #0 av: ThomasH

Det var inte rätta trycket i treåringsstjärnan Maharajah senast. Något var fel. Rådet till V75-spelarna blir att vänta med kupongerna till torsdag eller fredag. Först då ska stallet besluta om Maharajah ska starta eller inte.

Kriterievinnaren Maharajah åkte på sitt livs tredje förlust i semifinalen till Breeders´Crown där det blev en andraplats bakom Yield Boko. I finalen i Eskilstuna i V75-6 nu på lördag möts hästarna igen.
Hur spelarna ska behandla förhandsfavoriten är veckans stora knäckfråga.
Emil Magnusson i stall Stefan Hultman:
- Om hästen startar är han givetvis som han skall. Men Stefan vill avvakta till alla prover är klara innan han bestämmer om det ska bli någon start.

Skarpare test
Maharajah har fått ett lugnare motionsjobb i veckan. Under onsdagen planerar man att ge hästen ett lite skarpare test.
- Stefan vill kolla återhämtningspulsen och kommer därför att ge honom ett hårdare jobb under onsdagen. Torsdag ska veterinären titta i halsen igen. Sedan är det några blodprover Stefan vill ha svar på också. Någon gång torsdag kväll, fredag morgon kommer han att kunna bestämma hur det ska bli, säger Emil Magnusson i stallet.

"Ingen given vinnare"
Travexperten Micke Nybrink vet inte riktigt var han har stjärnan för dagen.
- Han travade inte bra senast. Det var inte heller rätta trycket i honom vilket Örjan Kihlström också sa efter loppet. Det är bra att de kollar upp hästen ordentligt så att det inte är något fel. Men även om han startar är han ingen given vinnare efter den senaste insatsen, säger Nybrink.

Mikael Wikner, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2008-11-04.