2008-08-28 22:25 #0 av: ThomasH

Stjärnan Narval d'Ecajeul köptes - och Mr Brown såldes. - Ibland är det snabba ryck som gäller, säger hästägaren Claes-Göran Olsson som har tre hästar till start på V75 den här veckan

Claes-Göran Olsson, 57, från Skövde, är en stor profil i väst-Sverige och åkeriägarens stora passion är trav.
I högen bland räkningar finns i dag ett 25-tal travhästar som tävlar under stallnamnet Valen.
I fredags köptes franske travstjärnan Narval d'Ecajeul - som debuterar i tuffast tänkbara sällskap när han går ut i miljonloppet Sundsvall Open Trot (V75-7).
- Vi var ute efter hästen redan för ett par tre veckor sedan, men då blev det inget. Sedan gick allting ruskigt snabbt i fredags, berättar Claes-Göran Olsson.
Blev det en dyr affär?
- Vi är nöjda, säger Claes-Göran Olsson som deläger sjuåringen tillsammans med "travmäklaren" Tommy Rasimus (Victory Stable).
Dina tankar om lördagens uppgift?
- Jag har sett hästens senaste lopp och det var en grym prestation där han gjorde grovjobbet själv men åkte dit mot en smygkörd. Nu åker han buss 250 mil från Paris till Sundsvall, plus att det förra loppet kanske sitter benen, så jag vet inte vad vi kan begära. Jag hoppas han gör ett bra lopp helt enkelt, säger Claes-Göran Olsson.

Mr Brown såld till Norge
Narval d'Ecajeul är en av tre starthästar på V75 den här veckan som ägs av Valen. Det kunde ha varit fyra, men Mr Brown i V75-3 såldes hastigt i veckan till norska hästägare.
- Jag har aldrig haft mer än två hästar till start på V75 samtidigt tidigare. Det blir en spännande lördag och givetvis kommer jag att vara på plats, säger Claes-Göran Olsson.
Av lördagens starthästar har Claes-Göran Olsson mest förhoppningar på Teaser Elegance i V75-1. Hingsten har utvecklats kollosalt i år hos Åke Svanstedt och kommer till Sundsvall med fyra raka segrar.
- Hästen är grym när Åke drar i högertömmen och det är klart jag är optimist, säger Claes-Göran Olsson.
I V75-6 hoppas Valen på Jos Cortina som är på väg mot en miljon kronor intjänat.
- Hon gjorde ett bra lopp senast. Jag tycker ändå att motståndet den här gången ser ganska tufft ut och jag skulle bli jättenöjd om hon kan vara bland de tre, säger Claes-Göran Olsson.

Lars-Ove Pettersson

Bilden publicerad t o m 2008-09-03.