2008-07-26 02:01 #0 av: ThomasH

För två veckor sedan skrällde han rejält på V75. På lördag tänkte formtränaren slå till igen. - Jag tror inte vi blir så lågt rankade den här gången, säger Richard L Jansson.

Lissie's Lassie och Richard L Jansson vid skrällsegern på Årjäng. På lördag kan det vara dags för en ny V75-viktoria. Foto: Claes Kärrstrand
Lissie's Lassie och Richard L Jansson vid skrällsegern på Årjäng. På lördag kan det vara dags för en ny V75-viktoria. Foto: Claes Kärrstrand
Lissie's Lassies

Lissie's Lassies triumf på Årjäng var Richard L Janssons första i V75 som egen tränare. Trots att hästen var på kronan inmatchad i loppet ratades ekipaget av spelarna och blev näst minst streckade. Segern togs från ledningen, trots en elak tryckare mitt i loppet, och var allt annat än tursam.
- Sedan vi halsopererade i henne våras har hon utvecklats stadigt. Jag tycker hon blir bättre hela tiden, säger Jansson som tydligen är duktig på att läsa propositioner.
Även till Bollnäs-starten på lördag har Lissie's Lassie tjänat på öret så mycket som tillåts för att vara med i klass II. Lägg därtill perfekta spår två bakom bilen.
- Vi möter hingstar nu och det är såklart tuffare, men jag tycker ändå det ser bra ut på förhand. Ingenting i träningen tyder på att formen skulle vara på väg ner.
Är det ledningen som gäller igen?
- Absolut. Hon har varit lite ojämn bakom bilen tidigare, men jag kommer att peppa upp henne allt vad som går innan start för att kunna ladda maximalt. Och kommer vi till spets kör jag gärna där.

 

Nytt huvudlag ska ge effekt
Skulle det misslyckas har Jansson en ny chans i den andra Dagens Dubbel-avdelningen. Och han låter minst lika förhoppningsfull angående Alexis Avanti.
- Han har gjort många bra lopp i V75 utan att få vinna, det borde vara dags snart.
Dessutom tror tränaren att formen kan vara extra vass den här gången.
- Inför starten i lördags hade han vilat en månad. Att det blir tätare mellan loppen är en fördel. Sedan hade jag tänkt sätta på helstängt huvudlag för första gången.
Varför då?
- Därför att han kan vara väldigt trög i loppen. Med skygglappar borde han bli mer peppad. Jag har inte vågat prova det förut, men nu känns han mogen.
Några andra ändringar på dina hästar?
- Ja, båda kommer att tävla med bakskor. För Lissie's del är det kanske ett litet minus, men å andra sidan blir hon kvickare från start då. Alexis är nog bara gynnad, han fungerade inte riktigt senast då jag körde barfota.
Hur tycker du annars det går för dagen?
- Väldigt bra. Jag tappade en del hästar när vi bytte gård i våras. Men trots det har vi nästan kört in lika mycket pengar som på hela förra året så de som blev kvar fungerar verkligen fint. Och nu börjar det fyllas på i stallet igen.
Och det bästa sättet att göra reklam för sig är väl att vinna på V75?
- Just det, jag ska göra allt jag kan för att det ska gå vägen på lördag igen.

Robin Johansson

Bilden publicerad t o m 2008-07-31.

Av: Robin Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-07-25