2008-09-05 01:33 #0 av: ThomasH

I lördags vann han sin största seger hittills i karriären. Den kan följas upp med V75- och Derbysegrar i helgen. - Alla mina uppsittningar har potential att vinna. En startsnabb In April bör vara intressant för V75-spelarna, säger Jörgen Sjunnesson.

Ingen rast, ingen ro är ledordet för kringflackande catchdrivers. Efter storsegern i Sundsvall Open Trot kunde man ju förvänta sig ett visst mått av firande. Men icke. Dagen efter tävlade han i Danmark och på tisdagen var det Belgien som kallade.
- Vilken fest det var under Grand Prix Stad Waregem. Det var lika häftigt som Elitloppet med 35-40 000 personer i publiken. Skolorna var stängda och det var ett enda stort partaj, helt otroligt, säger Sjunnesson som är laddad inför Jägersros stora festhelg med V75 och Derby.
Han kör tre hästar inom V75. Hästar som han har lyckats bra med. Eller vad sägs om att ha segrat i 45, 28 respektive 50 procent av starterna?
- Jag känner hästarna bra och har fem segrar med I Have to Dance (V75-1). Men med tanke på att Brioni är med på lördag så ser det ut som en platschans den här gången. En felfri Brioni blir svårslagen. Spår fyra är heller inte bra för oss, hon kan galoppera efter en bit då hon blir lite ivrig. Men utan strul är hon definitivt aktuell som två bakom favoriten, hon är inte sämre än de övriga.
- In April (V75-2) har nu gjort tre starter i ny regi. Sist blev det galopp men den tar jag på mig då jag fick lov att ta i henne. Hon är snabb ut och jag provar från start och kör gärna i spets. Tränaren är nöjd och jag anser att hon bör vara intressant för V75-spelarna.
- Herr Faust (V75-7) är mycket bra när han fungerar. I stallet håller man honom högt och han är nog lika bra som favoriten Hoof Beats i grund och botten. Skillnaden är bara att den här har haft lite småbekymmer. Distansen är inte negativt och läget är bra. Jag tycker att det är ett garderingsbud som det kan vara farligt att räkna bort. 

Inte säkert Erik har valt rätt
Efter lördag följer en spännande söndag. Då avgörs Stoderbyt och Derbyt och Sjunnesson är aktuell i båda loppen med Ambroise respektive Lie Detector.
- Det var oturligt att Ambroise ströks i Stochampionatet. Men nu hade hon tur som fick spår ett igen. Hon såg fin ut i kvalet och jag vet att man är nöjd med henne i stallet. Normalt sett bör hon ha gått framåt med det senaste loppet.
Erik Adielsson har valt Bobtail istället för Ambroise, betyder det att han är säker på att slå henne?
- Det tror jag inte. Ambroise har inte visat sin fulla potential ännu, konstaterar Sjunnesson.
Även i Derbyt kör han ett sto. Lie Detector ska sättas på sitt tuffaste prov hittills i karriären.
- Det ska bli väldigt spännande. Hon har inte heller visat sitt fulla register ännu. Nu är det ju bara undantagsston som vinner Derbyt och om hon är det eller inte återstår att se. Det finns ju några ess i rockärmen hos tränare Hultman och att hon ska gå barfota är väl ingen hemlighet. Hon kan bli en obehaglig överraskning för killarna, konstaterar Jörgen Sjunnesson.
Vem är helgens bästa segerchans tror du?
- Ingen av mina uppsittningar sticker ut mer än den andra, faktum är att jag tror att jag har lika stor chans att vinna något av Derby-loppen som jag har att vinna på V75. Alla har potential, inget är omöjligt och som vanligt handlar det om positioner.
Åsa Elmroth, Kanal 75

Bilden publicerad t o m 2008-09-11.