2008-08-19 00:03 #0 av: ThomasH

Fem starter. Fem segrar. På lördag är den obesegrade duon Oscar Nilsson och Bravo Nalan med på V75.

Oscar Nilsson, 31, är uppväxt med travhästar. Pappa Tommy R Karlsson är gammal i gemet och därmed föll det sig naturligt för sonen att ägna sig åt de fyrbenta kamraterna. Med start den här veckan arbetar lärlingen hos Fredrik Persson men karriären inleddes hos farsgubben innan det blev flytt till Mats Svanhall. Hos honom fick Nilsson chansen bakom dubbelmiljonären Brave Sand, och det tackade han för genom att i fjol köra hästen till en överraskande V75-seger hemma i Kalmar.
- Det är helt klart min största seger hittills, säger Kalmariten som i lördagens jackpotomgång på Mantorp har chansen att återigen få segerdefilera framför V75-publiken.
Den här gången heter hästen Bravo Nalan och tränare är pappa Tommy. På grund av diverse strul dröjde det till i år innan valacken började tävla, och det kan konkurrenterna vara glada över såhär i efterhand. I år har nämligen femåringen slagit allt motstånd och vunnit fem av fem lopp.
- Det är vinnarskallen som gör honom så bra. Går man såna tider som han gör har man givetvis fysiken med sig också, men det är framförallt skallen som gör det, säger Nilsson, som har kört hästen vid samtliga framträdanden.

Rankar sig själv etta
Ska segersviten förlängas på lördag vill det också till att Bravo Nalan visar vinnarskalle. Han har nämligen lottats till ett uselt tolftespår och då distansen dessutom bara är 1 640 meter är förutsättningarna allt annat än bra.
- Läget är ju helt iskallt. Jag blev lite deppig när jag tog fram startlistan, men när man läser på motståndet så finns ändå chansen. Hade vi haft spår ett till åtta hade jag trott på jättebra segerchans men nu är vi lite utelämnade till vad de andra gör.
Det är jackpot på V75 och en ensam vinnare med sju rätt kan ta hem 41 miljoner kronor. Hur ska spelarna behandla Bravo Nalan?
- Eftersom han aldrig har förlorat ska man naturligtvis kosta på honom ett streck. Läget är för chansartat för att singelstrecka, men det skulle vara lika chansartat att utelämna honom från systemet, säger Nilsson, som rankar sig själv och Bravo Nalan etta i det officiella tipset "Fem tippar V75".

Ola Johansson

Bilden pubblicerad t o m 2008-08-25