Nyhter från Kanal 75

Jaded het som en bastu

2008-07-07 20:05 #0 av: ThomasH

Måndagens träningsjobb är avklarade och Stefan Hultman värmer upp inför lördagens jackpot-omgång på finskt vis. - Det har varit kallt och ösregnat så jag blev dyngsur in på bara kroppen. Nu tinar jag upp i bastun med en tidning och mobilen som sällskap, säger tränaren som i helgen har en het chans att ta hem Årjängs Stora Pris med sin stjärna Jaded. Sommarregnet öser ned men det är inget som kan ta ned Hultmans humör för dagen.

Jaded har två raka i guld och siktar nu mot nästa triumf: Årjängs Stora Pris på lördag. Foto: Lars Jakobsson.
Jaded har två raka i guld och siktar nu mot nästa triumf: Årjängs Stora Pris på lördag. Foto: Lars Jakobsson.
- Det går himla bra och jag har så många fina hästar i stallet, konstaterar han.
Sexårige Jaded har nu två raka segrar i gulddivisonen och formen är i zenit.
- Han har varit fantastiskt fin. Han hade krafter kvar i Rättvik och var sedan ännu vassare vid segern i Kalmar. Vi var imponerade både jag och Örjan Kihlström.
- Jag körde honom idag och han känns mjuk och harmonisk. Jag har kommit helt rätt på honom i träningen, jag kör bara efter pulsklocka med honom, berättar han.
Jaded hade dock ingen vidare tur i spårlottningen: spår tolv bakom bilen över kort distans.
- Jo, det blev chansartat även om han är oöm för positioner. Här kan Örjan ta initiativ när tempot bedarrar. Det ser ut att bli körning från start och han är ju inte beroende av något speciellt lopp utan är som bäst när han får tuffa på.
Blir det några ändringar till lördagens start?
- Jag hade en tanke på att köra honom barfota runt om men nu när det blev bakspår blir det skor. Örjan tycker nämligen att han är bäst barfota när han inte behöver hålla i honom och nu måste han ju det från start. Han är fin med skor också så det är ingen fara, menar han.
Skorycket sparas istället till nästa start som Hultman hoppas blir Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 29 juli.
- Jag hoppas att vi får en inbjudan efter lördagens start. Målet för Jaded har hela tiden varit de här två loppen, det är stora fina sommarlopp som man verkligen vill vara med i. Sen får vi ta ställning till vad som händer.

 

Sju kilometer blev två mil
I stallet finns även andra stjärnor exempelvis Lie Detector som härnäst ska ut i Stochampionatskval. Och så förstås det nya stjärnskottet Maharajah.
- Det är stallets bästa häst, konstaterar Hultman.
Treårige Maharajah har imponerat på hela trav-Sverige vid sina fyra segrar på sex starter. Senaste insatsen var vid segern i E3-finalen som gav 800 000 kronor i belöning.
- Vi kollade upp honom tisdagen efter loppet och det var helt osannolikt! Helt prickfritt, säger han glatt och det går inte att ta miste på vad tränaren känner för Viking Kronos-avkomman.
- Jag körde även honom idag. Tanken var att vi skulle lunka runt i sju kilometer, men han formligen studsade fram så det blev två mil istället. Jag bara satt och skrattade, säger känslomänniskan Hultman.
En sådan glädje och kanske även några tårar lär värmlänningarna få se live på lördag om Jaded presterar som han gjort den sista tiden.

Åsa Elmroth

Bilden publicerad t o m 2008-07-14.

Av: Åsa Elmroth, Kanal 75

 

Datum för publicering

  • 2008-07-07
Anmäl
2008-07-07 20:12 #1 av: Harrygirl

Yeah, Maharajah är lite av min nya favoritpålle.

Anmäl
2008-07-08 01:59 #2 av: [JAG_DE_BELLOUET]

Fattas bara annars när man är delägare:P

Anmäl
2008-07-08 03:09 #3 av: Springfield

Att säga att Maharajah är stallets bästa häst när man har: Jocose, Jaded, Triton Sund och Lie Detector i samma stall förstår man hur grym han är. Men han måste väl ändå mena största talangen? Eller piskar han Jaded redan nu? ;)

 

Anmäl
2008-07-08 11:32 #4 av: Travel

Otroligt fin häst det där. Om vår är frisk imorgon Onsdag så kommer vi gå ut mot den på solvalla 23 juli, efter 3 veckors! infektion i kroppen så har vi ju dessvärre inte en chans mot denna kanon utan får sikta på att han gör ett bra lopp.

Jag känner skötaren till Maharahja och hon har hela tiden sagt att det är en riktig kanon och nu fattar man ju hur bra den är!

Synd om oss andra :-)

 

Anmäl
2008-07-13 11:51 #5 av: divansson

"Treårige Maharajah har imponerat på hela trav-Sverige vid sina fyra segrar på sex starter"

- Inte på mig iaf.. :P  å "hela travsverige" vah.. ja är ju en del av travsverige, right? eftersom ja har travare..  ellerhur  :P  De är en finfin häst, men nog finns de mycke bättre, de är Nått med den hästen ja inte tycker om, vene varför.. :P

Anmäl
2008-07-14 03:13 #6 av: Springfield

Tycker du det finns någon bättre treåring i Sverige, Divansson? Det är du nog ensam om att tycka, vem isåfall?

Anmäl
2008-07-14 17:33 #7 av: Harrygirl

#5 Luktar avundsjuka...

Anmäl
2008-07-15 00:42 #8 av: staketkusken

Divansson så talar en riktig staket kusk...
Du kan få gå med i min club oss staket emellan.

Anmäl
2008-07-18 14:43 #9 av: Travel
Hästen verkar ju grym, ska bli kul nu när Lord Capar och Maharajah ska ut i E3, hoppas nu båda går till final så får vi se vilken som för dagen är bäst. Jag sätter nog en slant på Lorden ändå. Men helst vill jag ju såklart att våran är först imål :-)
Anmäl
2008-07-18 16:24 #10 av: Springfield

#9, Lorden är chanslös mot Maharajah, ingen kan mäta sig med honom.

Anmäl
2008-07-19 02:11 #11 av: ThomasH

Jag menar att Hultman har rätt, Maharajah, är kanske den bästa hästen som han någonsin tränat fram. Han menar att denna kanske bli bättre än From Above

Anmäl
2008-07-31 00:45 #12 av: divansson

tycker att de finns andra fina som verkligen inte visat va de kan gå för, sen vet man ju inte om det kan komma ut nån annan i samma årskull nästa år eller senare iår, sen Lord Capar är ju ruggig, han har chans.. men ja... och Maharajah ska ju itne ut i korta E3, så jajja..
sa bara va ja tyckte.

#7 varför skulle ja va avundsjuk? :P  egentligen, visst hästen är jättebra och har visat det, men det behöver inte bero på tränaren, har du tänkt på stammarna i stallet? sjukt bra, det kan jag vara avis på, vilken tränare är inte det egentligen? Om alla landets proffs och amatörer skulle ha de stammarna skulle det vara mycket högre klass på hela travsverige. så tränare han fördel med stammarna, eftersom det är stor betydelse på vilken stam hästen har, och den med bra stam går liksom antagligen bättre än den med dålig stam.. där har han en stor fördel.. :P  och oj va långt ja skrev nu då x)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.