Annons:
Etikettnyhter-från-kanal-75
Läst 1091 ggr
ThomasH
8/15/08, 11:24 PM

Horpestads toppsprinter svårstoppad

Årjängs Tom Horpestad har bara en V75-häst med sig till Borlänge. Men det är inte vilken häst som helst. - Santana Ås kan vara den bästa sprinter som jag har haft, säger Tom Horpestad, som har tränat kanoner som Gazza Degato och Riva del Sole.

Redan i maj förra året visade, då treårige, Santana Ås (V75-5) att han gillar kort distans, när han från ledningen avverkade den engelska milen på kilometertiden 1.13,7. Men årets säsong började inget vidare och Santana Ås satt fastlåst i flera lopp. Nu verkar det emellertid ha lossnat för den fartfyllde hingsten.
- Han fick väldigt dålig utdelning i de första starterna men haft igen det nu. När det har börjat klaffa med spår och distans har utdelningen kommit.
I juli bombade Santana Ås hem ett av uttagningsloppen till Sprintermästaren på fina tiden 1.11,8 och i sin senaste start sänkte han rekordet ytterligare när han kom in som tvåa på 1.11,5.
- Han mötte tuffa hästar senast och det var väldigt bra att bli tvåa. Tidsmässigt var det också väldigt bra och jag var klart nöjd.
- På sprint har jag aldrig haft någon häst som gjort så snabba lopp så tidigt i karriären. Han är kanske vassare än vad både Riva del Sole och Gazza Degato var på kort och kan vara den bästa sprinter jag har haft.

**Ledning från start till mål
**Att Santana Ås är en sprinter lång utöver det vanliga har han alla möjligheter att visa när han den här veckan går ut i bronsdivisionen på Rommetravet utanför Borlänge. Han är startsnabb och från tredjespår bakom bilen gör Horpestad ingen hemlighet av vilken taktik det är som gäller.
- Jag är väldigt nöjd med förutsättningarna och satsar på spets. Han gick bra bakifrån senast men har gjort sina bästa lopp i hårt tempo i ledningen.
Han blir klar streckfavorit. Är det i sin ordning som du ser det?
- Det vet inte jag men visst ser han ut att tillhöra de lite vassare i loppet. 
Om du var spelare, skulle du spika honom då?
- Jag är dålig på att spela men det kanske jag hade chansat med.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2008-08-22.

Annons:
Upp till toppen
Annons: