2008-05-28 22:43 #0 av: ThomasH

Norska kallblodet Brenne Kongen imponerande vid den senaste segern på Åbytravet. När V75 besöker Rättvik på lördag finns det goda chanser till att de svenska spelarna kan få se en ny segerdefilering i V75-5. - Jag tror att vi vinner igen på lördag, säger kusken Jens Kristian Brenne.

Brenne Kongen tillsammans med Jens Kristian Brenne vid segern på Åby.  Foto: Claes Kärrstrand
Brenne Kongen tillsammans med Jens Kristian Brenne vid segern på Åby. Foto: Claes Kärrstrand
Jens Kristian Brenne

Jens Kristian Brenne är en av norsk travsports stora framtidshopp. För dagen arbetar han som försteman hos den framgångsrike tränaren Steinar Holm. Han går sista delen på proffstränarkursen och får många chanser att köra lopp åt sin arbetsgivare. Under Elitloppsdagen på Solvalla körde han C.C. Tropic Star åt sin arbetsgivare.
- Då vågade jag inte köra för fullt från start och vi fastnade på innerspåret. Luckan kom för sent på upploppet och vi blev bara fyra i mål, men vi hade vunnit mycket lätt om chansen hade kommit i tid, menar Jens Kristian Brenne.
Som tur är kommer chansen till revansch redan nu på lördag. Den unge travkusken kör familjehästen Brenne Kongen på Rättvik där han har varit på besök vid två tillfällen.
- Jag trivs i Rättvik. Jag vann ett lopp under midsommarhelgen ifjol med just Brenne Kongen och blev trea med honom i den första starten berättar Brenne.
            

 

Bra spik enligt Brenne
Brenne Kongen är en riktig familjehäst vilket namnet också skvallrar om. Pappa Vidar är ägare, tränare och uppfödare och han sköter om det dagliga arbetet hemma på gården inte långt ifrån Momarkens travbana. I loppen är det sonen Jens Kristian som tar över ansvaret. Förutsättningarna inför lördagens V75-start ser bra ut på förhand. Jens Kristian Brenne menar att spelarna som trodde på honom under Elitloppshelgen, inte kommer att bli besvikna denna gång.
- Allt ser bra ut i träningen efter den senaste starten och hästen känns fortsatt mycket fin i jobben. Min häst är absolut bäst när han får ett lopp i ryggar och kan anfalla bakifrån. Om jag kan ge Brenne Kongen en bra resa och tempot blir högt, kan jag inte se honom förlora loppet, menar Jens Kristian Brenne.
Med femton hästar i loppet, så är han flexibel i sina taktiska funderingar.
- Blir tempot långsamt, kommer jag att köra fram utvändigt om ledaren i ett tidigt skede av loppet, för min häst är även väldigt stark. Det kommer troligtvis att bli samma utrustning, som vid segern på Åby i den senaste starten. Allt ser bra ut så här långt och jag tycker inte att det är fel att använda Brenne Kongen som spik på V75-kupongen, säger Jens Kristian Brenne.

Anton Lundqvist

 

Fotnot: Lördagens tv-sändning från Rättviks V75-omgång är flyttad till TV4 Plus kl.14.00-17.00. TV4 visar ett sammandrag från tävlingarna kl.18.00-18.25.

 

Bilden publicerad t o m 2008-06-02.

Av: Anton Lundqvist, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-05-28