Nyhter från Kanal 75

Segersugen Kolgjini till Solvalla - Singelstreckar

2008-05-19 23:43 #0 av: ThomasH

På söndag kan Lutfi Kolgjini vinna Elitloppet med Going Kronos. Men redan på lördag gästar han Solvalla med flera vassa hästar. Mest tror han på Turnaround. - Han har ett perfekt utgångsläge och jag hoppas att han leder runt om, säger Jägersrotränaren.

Lutfi Kolgjini hoppas få vända sig om för att se konkurrenterna när han skär mållinjen med Turnaround på lördag.  Foto: Lars Jakobsson.
Lutfi Kolgjini hoppas få vända sig om för att se konkurrenterna när han skär mållinjen med Turnaround på lördag. Foto: Lars Jakobsson.
Elitloppshelgen står för dörren och Lutfi Kolgjini gästar huvudstaden med ett helt knippe segerfarliga djur. Going Kronos drar i egenskap av det stora svenskhoppet i söndagens elitlopp mest uppmärksamhet till sig men Kolgjini har mycket att åka med även innan det är dags för helgens huvudlopp.
- Turnaround (V75-6) är nog min bästa segerchans på lördag. Jag tycker att han gick sitt bästa lopp i karriär senast. Han har gjort många bra lopp men senast gick han makalöst bra när han tog på täthästarna i en riktigt snabb avslutning. Nu har han ett perfekt utgångsläge då han är startsnabb och jag hoppas att han leder runt om, säger Kolgjini som singelstreckar Turnaround i kusk- och tränartipset "Fem Tippar V75".
Men Kolgjini tror inte bara på Turnaround. På sitt systemförslag i "Fem Tippar V75" tar han med sina samtliga V75-hästar.
- Glee Face (V75-1) har gått sex, sju starka lopp på raken och så många bra lopp var han inte uppe i totalt tidigare. Han är under stark utveckling och har äntligen fått ett bra utgångsläge. Jag tycker att det ser intressant ut och han ska streckas även om han möter Korvet Klintholm. Min häst är riktigt startsnabb och lyckas vi hålla ledningen kör jag där.
- Philip K. (V75-5) har också vaknat till rejält. Han har tidigare varit oinspirerad i loppen men tänt till på bra sätt nu och gjort tre riktigt starka lopp på raken. Jag kan inte motståndet så bra men han duger gott och väl i sin klass.

 

Joel Cortina i Jess Luxors fotspår
Den avslutande V75-avdelningen utgörs av anrika Harper Hanovers. Där ska femton hästar göra upp över mastiga tre kilometer och den som drar det längsta strået belönas med en halv miljon kronor. Kolgjini vann loppet 2004 med Jess Luxor och i år hoppas han kunna upprepa bedriften med Joel Cortina (V75-7).
- Senast fastnade han i rygg på Lugdunum, som knappast var frisk för dagen och tvärstannade, och Jörgen (Sjunnesson) hann helt enkelt inte få ut honom, därav galoppen. Han hade sparade krafter i det läget och de hoppas vi att han kan utnyttja den här gången istället. Det är bra hästar emot och från åttondespåret kan det bli svårt att vinna. Men min häst känns strålande i träningen.

Knepig Excallibur i Sweden Cup
Utanför V75-spelet avgörs försök- och finalloppet Sweden Cup. "Lilla Elitloppet" har lockat några av Europas bästa hästar och bland andra startar Gambling Bi, som för två veckor sedan vann det italienska storloppet Gran Premio della Lotteria. Kolgjini har en häst i vardera försök och har inte gett slaget förlorat.
- Paul November gick sitt bästa lopp någonsin senast och jag tror att han kan springa riktigt fort över 1 609 meter. Han möter bra hästar nu men han kan nog ta en finalplats.
- Excallibur är klassen bättre. Han har fysik och teknik som en elithäst men uppträder ruggigt knepigt emellanåt. Han ser liksom spöken överallt och är inte att lita på. Men han fungerade perfekt med norskt huvudlag som vi lade på honom förra gången. Gambling Bi var överlägsen i Neapel och blir inte lätt att rubba. Copper Beech blir också en svår konkurrent om han når ledningen. Men jag har inte gett upp. Jag vet vad Excallibur kan.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2008-05-26.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-05-19
Anmäl
2008-05-19 23:53 #1 av: ina-scot

GOING KRONOS lär vinna sitt försök,med en NORMAL styrning

Anmäl
2008-05-19 23:56 #2 av: Kullgren

Men det finns ju en viss chans att styrningen blir Onormal,,,

 

Anmäl
2008-05-20 00:04 #3 av: Jokkmoks_Jokke

Med ludde vet man alrig om det är jäkel eller mr hyde som styr.-..--.-.-.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.