2008-04-26 01:36 #0 av: ThomasH

För tre månader sedan togs han in på sjukhus för hjärtoperation. Nu kör han i V75 hemma på Umåker. Ove A Lindqvist räknar man inte bort i första taget.

Det var efter en sväng ut till garaget i början av januari som Ove A Lindqvist plötsligt rasade ihop ute på gården. Han vaknade till men blev flera gånger liggande innan han själv lyckades larma ambulans. På sjukhuset visade det sig vara hjärtat som spökade och enligt läkaren berodde problemen på stress.
- Jag hann skälla lite grann på läkarna när jag inte blev utskriven efter två dagar men då jag fick reda på vad orsaken var fick jag en liten tankeställare.
Lindqvist fick en defibrillator inopererad i bröstet och sjukskrevs i ett halvår. Men redan efter en och en halv månad kunde "Långben", som den gänglige Umeåprofilen kallas, göra comeback i sulkyn. Tankeställaren Lindqvist fick har emellertid fått honom att trappa ner på tränarrörelsen och halva stallet hyrs nu ut till före detta Skellefteåtränaren Anders Stenman. Lindqvist ska istället koncentrera sig på att köra lopp.
- Förhoppningsvis har jag blivit lugnare. Men snart är vi väl inne i hetluften igen och då är man väl som vanligt, säger 46-åringen med ett leende.

"Han tål tuffa upplägg"
Den här veckan är Lindqvist i allra högsta grad i hetluften. V75-cirkusen gästar nämligen Umåker och där kör Lindqvist i fem av de sju avdelningarna. Mest tror han på Hurricane Face i V75-4, eller?
- På pappret har Hurricane Face bäst chans men efter sista träningsjobbet har jag stora förhoppningar på Enjoy Kronos (V75-7) också. Han ska inte räknas bort på grund av några halvdåliga insatser i vinter och jag tycker att han är väl lågt rankad. Hästen är född i Italien och stod därefter på Jägersro så han hade inte sett en brodd innan han kom hit. Bara vi kortade brodden blev det bättre och nu när det blir sommarbalans vill i alla fall inte jag räkna bort honom. Det blir barfota fram, kanske runt om, och jag kommer inte att backa då han tål tuffa upplägg.
- Hurricane Face (V75-4) verkar det fortsatt bra med och jag kör för ledningen. Det finns ett par motståndare man måste se upp med, åttan (La Bella Still) bland annat, men helt klart tror jag på min häst. Som det verkar kommer han gå utan framskor.
Vad kan du säga om dina övriga V75-hästar?
- Barbar B.M.W. (V75-1
) kommer att köras barfota bak för första gången sen han kom upp till Norrland. Han har rätt läge eftersom han ska ligga på rulle till 300 kvar och är oerhört speedig en kort bit. Formen är där men jag tror inte att han har sån flax att han kan vinna. Trea, fyra kanske.
- Simb Kendal (V75-2) var rejält sjuk efter Östersund näst senast och det tog en jäkla tid innan hon frisknade till så att vi kunde börja träna upp henne igen. Efter senaste loppet har hon fått två jobb och hon känns klart på uppåtgående, men den här starten kommer nog en vecka för tidigt och jag är nöjd om hon gör ett bra lopp och tar en matlapp. Det blir barfota bak och taktiken är att ta ledningen och släppa till tre eller sju.
- Regent Royal (V75-3) avslutade bra senast men möter hårdare hästar nu. Förhoppningsvis är han ytterligare förbättrad med loppet i kroppen och kan vara med och hugga där framme. Men det är inte lätt att vinna med honom. Om banan tillåter kommer han gå barfota runt om. Det tycker inte jag gör någon jättestor skillnad men han blir lite vassare från start.

Ola Johansson
Carina Axroth

Fotnot
En implanterbar hjärtdefibrillator (ICD) är en avancerad mikroprocessor som kan avgöra om hjärtats rytm blir onormalt snabb och då avge en elchock eller en mildare typ av elektrisk stimulering för att bryta den onormala rytmen.
Källa: karolinska.se


Bilden publicerad t o m 2008-05-02.

Av: Ola Johansson
Carina Axroth, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-04-25