2008-05-08 22:24 #0 av: ThomasH

Senast fick han segerraden bruten. Den här veckan ska han påbörja en ny. Mycket talar för Meadow Zoot i V75-1 på Dannero

Senast satte en galopp stopp för hans segerstaplande. Nu talar mycket för att Meadow Zoot tar en ny V75-seger.  Foto: Thomas Blomqvist.
Senast satte en galopp stopp för hans segerstaplande. Nu talar mycket för att Meadow Zoot tar en ny V75-seger. Foto: Thomas Blomqvist.
Publikfavoriten Meadow Zoot var klar favorit när han senast startade på V75 i Gävle. Med sex raka segrar i ryggen, varav fem på V75, var ett bökigt startspår det enda som kunde fälla honom.
Och det var precis vad det gjorde.
I en trång situation kort efter start blev det galopp.
- Han galopperar inte i vanliga fall men det blev riktigt trångt och när Björn (Goop) då fick kasta ut honom ett spår till gick det inte. Jag tror inte att någon häst hade klarat den situationen, säger Anders Öberg som äger och tränar Meadow Zoot.

 

"Ska bara vara bäst"
Galoppen åtföljdes av ett varv i tredjespår innan positionen utvändigt om ledaren nåddes och där fick han sedan trava resten av loppet. De flesta hästar hade kastat in handduken tidigt efter en sådan resa men Meadow Zoot gav aldrig upp och höll strålande till sjätteplatsen.
- Han var fruktansvärt bra hästen! Men han blev sliten i framknäna och är behandlad efter det. Vi har aldrig behövt åtgärda honom tidigare men jag hade på känn att han skulle få en reaktion då jag var tvungen att träna honom på för hårt underlag innan loppet plus att banan var väldigt hård.
Nu ska Meadow Zoot stå på fyra friska ben igen och när han i lördagens första V75-avdelning startar från innerspår är det upplagt för att en ny segerrad påbörjas.
- På förhand ser det ut som den bästa uppgift han har haft någon gång. Jag tror att han håller ledningen och som han har varit förut ska han bara vara bäst.

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2008-05-15.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-05-08