2008-05-03 03:04 #0 av: ThomasH

Senast blev det stargalopp och målfotoförlust. Nu har han chans till revansch. Men annars så optimistiske Åke Lindblom är rädd för ny galopp. - Om Lugdunum senast galopperade när han var ensam på volten, hur ska det då gå nu? säger han.

Den här veckan gästar V75 Örebrotravet och precis som senast det begav sig i februari har Åke Lindblom hemmafavoriten Lugdunum till start. Den gången blev det startgalopp och, efter en mäktig upphämtning, knapp förlust mot Robert Berghs Shejk Yerbouti. Den sistnämnda har fortsatt sitt segertåg och ståtar just nu med nio raka segrar, en segerrad som Lindblom nu hoppas bryta.
- Lugdunum börjar bli vuxen och stabilare nu och jag tror och hoppas att han sköter sig. I så fall är han med dem på ritsen. Men han felade som ensam på volten förra gången så hur ska det då gå nu med fyra andra på samma volt?, säger Lindblom som senast provade sin ögonsten i gulddivisionen i Eskilstuna. Den gången fick han ett allt för tufft upplägg och då han dessutom inte var helt frisk för dagen slutade han långt ner i det slagna fältet.
- Han var röd i halsen efter det och hade en infektion i kroppen. Nu är allt bra med honom. I träningen känns allt helt normalt och jag tror att formen är bra.

Alla tre ska streckas
Åke Lindblom nöjer sig inte med att starta Lugdunum utan selar också ut Super Brian (V75-4) och Jumbo Mumbo (V75-5). Båda två har visat fin form på slutet och med Jumbo Mumbo lovar Lindblom full laddning mot ledningen.
- Han gick lugna intervaller i går (läs onsdag) och kändes jättefin. Han har bäst chans att vinna om han kommer till ledningen och jag kommer att köra så att flaggstängerna viker sig för att komma dit. Jag tror alltid mest på Lugdunum som häst betraktat men eftersom starten känns lite darrig för hans del ser jag Jumbo Mumbo som min bästa segerchans.
- Super Brian (V75-4)
har skötaren gjort ett jättejobb med. Hästen är verkligen i psykisk balans och det tillsammans med att vi har provat honom utan skor har gjort att han hittat en formtopp. Det är inte omöjligt att han snor åt sig ledningen men det är inte nödvändigt. Näst senast vann han ju från "dödens" på Solvalla.
Det låter som att alla dina hästar ska streckas?
- Absolut!

Ola Johansson

Bilden publicerad t o m 2008-05-08.

Av: Ola Johansson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-05-03