2008-03-26 00:45 #0 av: ThomasH

Going Kronos är klar för start i det andra uttagningsloppet till Olympiatravet. På lördag möter han stjärnorna Kito du Vivier och Torvald Palema. - De är tuffa motståndare och det blir en spännande match, säger Lutfi Kolgjini. - Torvald är hårdare nu än tidigare och jag laddar allt från start, säger Åke Svanstedt.

Endast sju hästar anmäldes till Jägersro nu på lördag.
Going Kronos fick startspår tre, och stjärnor som Kito du Vivier och Torvald Palema fick bricka fyra och fem.
- Jag är inte rädd för att möta dem även om de är jävligt bra båda två. Kito du Vivier imponerade stort när han vann Silverhästen på Solvalla i vintras. Och därefter har han gjort ett par jäkla bra lopp i Frankrike, säger Lutfi Kolgjini.

 

"Torvald Palema är 60 meter bättre"
"Ludde" fortsätter:
- Torvald Palema såg jättefin ut i sin årsdebut på Åby. Men det var ett blufflopp och han behövde bara springa i 500 meter. Going Kronos fick i alla fall springa i 900 meter när han vann i sin comeback.
- Ingen kan ha missat att Torvald Palema har blivit 60 meter bättre sedan han kom till Åke Svanstedt. Jag har full respekt för den hästen som säkert är ännu bättre med loppet i kroppen.
Så du sticker inte ut hakan och säger att du bara slår dem?
- Absolut inte. Jag är inte rädd för att möta dem för Going Kronos kändes underbart fin i tisdags och är säkert också ännu bättre på lördag.
- Spår tre är helt perfekt för då kan jag lägga upp taktiken som jag vill. Torvald Palema lär ta ledningen även om Lovebite också är snabb ut. Men jag har ändå förhoppning om att kunna slå honom, säger Kolgjini.

"Going och Torvald positionsberoende"
Även Åke Svanstedt har full respekt för sina värsta konkurrenter.
- Torvald Palema har blivit tuffare och hårdare än förut. Tidigare kunde man inte ladda från start för då gick han ingenting till slut. Men i de sista loppen i Italien som han vann förra året tålde han sådana upplägg.
- Nu känns det väl ändå som att både Torvald och Going Kronos är mest beroende av en bra position i fältet. Kito du Vivier har jag följt via den franska TV-kanalen under vintern och han har kommit i form igen. Det är en jäkligt bra häst som tål att göra grovjobbet och ändå vinna, säger Åke Svanstedt.
Tror du att Torvald Palema vinner på lördag?
- Han är en av de tre som kan göra det och känns i alla fall väldigt fin. Jag körde jobb idag (läs måndag) och han var stark och bra i intervallerna på rakbanan. Jag hoppas att hästen är bland de två främsta och går vidare till finalen.

Olympiatravet, uttagningslopp 2.
2140 meter bilstart.
1) Lovebite - Claes Svensson
2) Go On Pale - Johnny Takter
3) Going Kronos - Lutfi Kolgjini
4) Kito du Vivier - Franck Nivard
5) Torvald Palema - Åke Svanstedt
6) Spring Ray - Björn Goop
7) Hamble Crown - Erik Adielsson

Michael Carlsson

Bilden publicerad t o m 2008-03-31.

Av: Michael Carlsson, Kanal 75

Datum för publicering

  • 2008-03-25